Kısa URL: https://ml.md/lc176208
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2024
110 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet dolmalık kabağın içini kaşıkla çıkarın.
İçi boş kabakları daha önceden kızdırdığınız 1 çay bardağı sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
1 kilo dana kıymayı uygun büyüklükte bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile orta ateşte kavurun.
Kıyma suyunu salmaya başlayınca 2 adet küp küp doğranmış soğanı ve 50 gram domatessalçasını ilave edin. Bir tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber de ekleyerek lezzet kazandırın.
Daha sonra 50 gram kadar haşlanmış nohudu ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kıyma soğuyunca doğranmış 1 tutam maydanozu ilave edin ve harcı güzelce karıştırın.
Bir yemek kaşığı yardımıyla harcı, kızarttığınız dolmalık kabakların içine dikkatli bir şekilde paylaştırın.
Doldurduğunuz kabakları fırın tepsisine dizin. 50 gram domatessalçasını bir miktar sıcak su ile çözdükten sonra kabak dolmasının üzerine doğru gezdirerek tepsiye dökün.
Daha önceden ısıttığınız 180 derece fırında 35 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edin.
6 adet kabak
300 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
2 su bardağı yoğurt (servis için)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Kabakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla oyun. Hafifçe tuzlayarak kenara alın.
Derin bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırarak harcı hazırlayın.
Hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun.
Bir tencereye sıvı yağı koyun ve kalan domates salçasını kavurun. Üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kabakları bu karışımın içine dizin ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.
Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve sıcak olarak servis edin.