Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arap Yemekleri > Şıhıl Mahşi (Suriye) (2 adet - 43,977 defa bakıldı)

Şıhıl Mahşi (Suriye)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Cezayir Yemekleri
Fas Yemekleri
Filistin Yemekleri
Irak Yemekleri
Lübnan Yemekleri
Mısır Yemekleri
Suriye Yemekleri
Tunus Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şıhıl Mahşi (Suriye)

sanık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc153370
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020
547 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kabak
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı domates salça
500 gram dana kıyma
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 dal doğranmış maydanoz
Salçalı Naneli Su İçin:
1 yemek kaşığı domates salça
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
1 su bardağı çırpılmış yoğurt

Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin.
Kabakları ikiye bölüp içlerini alın.
İçlerini bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.
Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile doğradığınız soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve kıymayı ekleyin.
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip kıyma, suyunu çekip kavrulunca nohutu da ekleyin.
Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Servis ederken çırpılmış yoğurt ve salçalı sudan gezdirin.



Şıhıl Mahşi (Suriye)

mesai
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc35781
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
2,836 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. dolmalık kabak
300 gr. kuyruk karıştırılmış dana kıyma
1 adet soğan
kıyılmış maydanoz
1 fincan kırık leblebi
3 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
karabiber.

Kabakların üzerleri bıçak ile kazınır. Ortadan ikiye kesilir, kabak oyacağı ile ortaları oyulur. Kırık leblebiler 1 saat kadar ılık suda bekletilir, bir tencerede kıyılmış soğanlar yağ ile kavrulur. Kıyma soğanlara ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabakların ortalarından çıkan parçaların bir kısmı da küçük kıyılarak kıymalı içe ilave edilir. Ocaktan alınıp tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, ve leblebi ilave edilerek içleri hazırlanan harç ile doldurulur. 1 bardak su ilavesi ile kısık ateşte pişirilir.






Şıhıl Mahşi (Suriye) Tarifleri Arap Yemekleri



(2 adet Şıhıl Mahşi (Suriye) 43,977 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort