Hamur için:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Araları için:
Ufalanmış ceviz
Pekmez
Bir kaba sütü alın ve üzerine elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
Hafifçe yağladığınız tavaya karışımdan bir kepçe dökün ve krepleri arkalı önlü pişirin.
Pişen krepleri bir kenara alın.
Bu sırada, bir tencerede su ve şekeri kaynatın.
Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Bir adet krebi servis tabağına alın, üzerine ceviz serpiştirin ve bir sonraki krebi yerleştirin.
Bu işlemi kreplerin tamamı bitene kadar tekrarlayın.
Son olarak, hazırladığınız şerbeti krep katlarının üzerine dökün.
Servis etmeden önce üzerine pekmez gezdirin ve bolca ceviz ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc147214
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2019
510 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
İç malzemesi:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
400 gram toz şeker
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Un, su ve tuzu bir kaseye alıp akıcı bir hamur elde eden kadar çırpın.
Tavayı orta ateşte ısıtın.
Ardından tavayı yumurta büyüklüğünde kuyruk yağı ile az miktarda yağlayın.
Tavanın büyüklüğüne göre hamuru ince bir şekilde dökün.
Her iki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirin. (Diğer yüzeyi çevirirken tekrar yağ sürmeye gerek yok.)
Pişirdiğiniz hamurlarınızı soğumasını bekleyin. Bu esnada kurumaması için üzerini örtün.
Diğer taraftan şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın.
Tatlınızı tepside ikram edecekseniz hamurları ikiye ayırıp orta kata ceviz serpin. Kalan hamurları üzerine yerleştirip baklava şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp sıcak sıcak servis edin.
Rulo şeklinde servis etmek isterseniz de 1 adet hamuru servis tabağına alıp arasına ceviz koyun. Daha sonra rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Şerbeti de üzerine döküp cevizle süsleyin.