Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > SİLLE (Bitlis) (2 adet - 127,813 defa bakıldı)

SİLLE (Bitlis)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SİLLE (Bitlis)

frekans
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.05.2009
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36757
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
3,572 defa indirildi / yazdırıldı





4 kişilik
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığa margarin
4 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı köftelik bulgur
1 çorba kaşığı reyhan
Tuz
Karabiber
Yarım limonun suyu
Üzerine:
Yarım demet taze soğan

Tencereye soğanları küp doğrayın. Salça ve margarini ekleyerek 5 dakika soteleyin. Ardından suyu ekleyip, su kaynayınca bulgur, reyhan, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan indirmeden önce taze soğanları ince doğrayın. Çorbaya ilave edin. Ocaktan alarak sıcak olarak servis yapın.

Not: Arzuya göre haşlanmış yeşil mercimek de koyabilirsiniz.


Şille (Bitlis)

ılgın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2009
Mesajlar: 29
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc37328
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2009
2,266 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 adet iri soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 avuç kuru reyhan
1 çorba kaşığı limon suyu
6 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yeşil mercimek akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Tencereye tereyağı konur, orta ateşte eriyince kıyılmış soğan atılır. Soğan yumuşayınca salça, et suyu eklenir. Kaynama noktasına gelince bulgur ve 5 dakika sonra mercimek eklenir. Tuz, karabiber, limon suyu ve en son reyhan katılır. 10 dakika kadar kaynatılır, ateşten alınır.






SİLLE (Bitlis) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet SİLLE (Bitlis) 127,813 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort