Kısa URL: https://ml.md/lc31397
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
2,978 defa indirildi / yazdırıldı
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Daha çok loğusa kadınlara yapılan bir çorbadır. Mayasız hamur yoğrulup oklava ile açılır ve erişte gibi kesilir. Bu ince parçalar tencerede kaynayan suya atılıp haşlanır ve çorba kıvamına gelince içine şeker atılıp üstüne tarçınlı kızgın yağ dökülür. En üste dövülmüş ceviz ve badem serpilip sunulur. Loğusa kadının sütünü arttırdığına inanılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc178575
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2024
52 defa indirildi / yazdırıldı
Ahmet Kör
Eriştesi için:
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
Çorbası için:
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 su bardağının yarısından biraz fazla toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Çeyrek su bardağı susam
Erişteyi yapmak için tuz ve un, bir yoğurma kabına alınır, azar azar su eklenerek sert bir hamur elde edilecek şekilde yoğrulur.
Hamurun üzeri örtülür, 30 dakika dinlendirilir.
Çorbası için su kaynatılır, içine hamurlar atılır.
Şeker, tereyağı, tarçın ve karanfil de ilave edilir. Erişteler yumuşayana kadar pişirilir.
Son kaynamasında kalan malzemeler de ilave edilerek karıştırılır.
Sıcak veya soğuk servis edilebilir.
Not: Girit yemekleri, Antalya’nın yöresel mutfağında önemli bir yer tutar. Kalorisi bol bir tatlı olduğu için bu tarifin anne sütünü çoğalttığı da düşünülür.