Yufkayı masaya yayın ve D harfi şeklinde ikiye katlayın.
Yuvarlak kenarından düz tarafına doğru yuvarlayarak rulo yapın.
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 1 parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizin.
Bu işlemi bütün yufkalar için yapın.
Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Yufkaları fırına verin ve hafifçe kızartın.
Kızaran yufkaların üzerine sıcak su gezdirip varsa suyun fazlasını süzün.
Hamurların 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.
Bu esnada tavada karıştırdığınız zeytinyağı-tereyağı karışımını ocakta kızdırın.
Çırptığınız yoğurdu kabaran yufkaların üzerine yayın.
Son olarak kızgın tereyağını da yoğurdun üzerine gezdirin.
Yeniden fırına verip hamur yoğurdu çekene kadar fırınlayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc75510
Gönderme Tarihi: 05.May.2012
2,164 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
1 su bardağı et suyu
2 kaşık tereyağı
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tutam pulbiber
Yufkalar ayrı ayrı rulo şeklinde sarılır, 2 cm eninde kesilip tepsiye dizilir, eritilen tereyağı yufkaların üzerinde gezdirilir, 170 derecede 20-25 dakika pişirilir. Üzerine soğuk et suyu dökülür yoğurt gezdirilir ve yağda yakılmış pul biber üzerine eklenir.