Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İslim Kebabı Tarifleri > Simit Kebabı (Gaziantep) (14 adet - 1,173,233 defa bakıldı)

Simit Kebabı (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Simit Kebabı (Gaziantep)

teflon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc3778
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
4,091 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr. Orta Yagli Kiyma
200 gr. Köftelik Bulgur
3 Dis Sarmisak
1/2 Çay Kasigi Pulbiber
1 Tatli Kasigi Nane
1 Bas Kuru Sogan
1/2 Çay Kasigi Karabiber
30 gr. Çam Fistigi
Tuz

Bulguru ayiklayip, yikayin. Yumusayincaya kadar ilik suda bekletin.
Yumusayan bulgur soguduktan sonra kiymanin üzerine bosaltin.
Sarmisaklari iyice dövün. Soganlari rendeleyin, suyunu süzün. Diger baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kiyma ve bulgurla karistirin.
En son dolma fistigini ekleyerek karistirin. Ceviz büyüklügünde köfteler kopararak sislere takin ve kömür atesinde pisirin.

Not: Gaziantep'te köftelik ince bulgura simit denir. İstenirse içine kuru nane ve sarımsak yerine mevsiminde tazeleri de kullanılabilir. Arzu edenler veya mangal yakma imkânı olmayanlar bu kebabı fırında da pişirebilir.


Simit Kebabı

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc5333
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
4,121 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

650 gr. kıyma
200 gr. ılık suda ıslanmış siyah köftelik simit
85 gr. çam fıstığı
20 gr. dövülmüş sarımsak
30 gr. rendelenmiş k. soğan
Tuz
2 bağ maydanoz
15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber
15 gr. ıslanmış pul biber
50 gr. fıstık içi

Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.


ML® Simitli Köfte için tıklayın




Simit Kebabı (Gaziantep)

Leman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2007
Mesajlar: 38
Şehir: Halep
Kısa URL: https://ml.md/lc16499
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007
3,600 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. kıyma
3 diş sarımsak
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı siyah köftelik simit (bulgur)
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

Köftelik simitin üzerine 1 su bardağı su konur, 10 dakika bekletilir, daha sonra bir tepsiye aktarılır.
Üzerine diğer malzemeler eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur.
Cevizden biraz küçük parçlar yuvarlanır, ızgara şişlerine saplanır.
Izgarada ya da mangal ateşinde pişirilir.


Simit Kebabı (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc68934
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2011
3,117 defa indirildi / yazdırıldı




1 Su bardağı Köftelik bulgur
50 gr fıstık içi
450 gr kuzu kıyma
Yeterince Tuz
Karabiber

Köftelik bulguru ılık suda ıslatıp, 15 dakika iyice şişmesi için bekletin. Fazla su kalırsa süzüp kıymayı, dövülmüş fıstık içini, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak, rulo şeklini verin. Şişe takın ve ızgarada pişirin.


Simit Kebabı (Gaziantep)

pamir81
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2008
Mesajlar: 33
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc74214
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2012
3,245 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram kıyma
200 gram simit (ince bulgur)
50 gram çam fıstığı
10 gram dövülmüş sarımsak
Yarım soğan
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Kimyon
Tarçın
Tuz
Karabiber
Köfte baharı

Bir tepside simit yani ince çekilmiş bulgur suyla ıslatılır. Biraz bekledikten sonra içine kıyma, çam fıstığı, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan ve baharatlar eklenir, yoğrulmaya başlanır. Islatılmış pul biber ve diğer baharatlar da serpilir, elle iyice yoğrulur.
Bu harçtan küçük parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Şişlere takılıp ızgarada ya da yağsız tavada pişirilir. Lavaş ekmeği ve soğan salatasıyla beraber sofraya getirilir.


Simit Kebabı (Gaziantep)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc86386
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013
3,147 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kebaplık zırh kıyması (1½ tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
1 bardak simit (ince bulgur)
1 bardak ılık su
1 küçük baş sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber

Simit ve ılık suyu çukur bir kap içine koyun ve 15-20 dakika bekletin.
Bu süre içinde simit suyu bünyesine çekecek ve biraz yumuşayacaktır.
Sarımsağı dişlere bölün, ayıklayın ve çok ince kıyın. Tuzu ekleyin.
Tuz sarımsağın suyunun çıkmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır.
Simit içine kıyma, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon, nane ve kıyılmış sarımsakları ekleyin.
5-10 dakika köfte yoğurur gibi yoğurarak malzemeyi iyice karıştırın.
Hazırlanan simitli kıymadan avuç içi parçalar alıp önce şişe tutunması sağlayın.
Avucunuzu ıslatıp parmakların yardımı ile şişte düzgünce şekil verin.
Şişteki etin mangal boyunu geçmemesine dikkat edin.
Harı geçmiş kömür ateşinde aynı yönde sık sık çevirerek yakmadan pişirin.

NOT: Fırında pişirmek için, şişe geçirdiğiniz kebabı şeklini bozmadan yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bu işlemi kıyma bitinceye kadar tekrarlayın ve tepsiye yan yana düz olarak dizin. Üzerine yarım bardak su serpiştirin, 200-220 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Kebabın kurumasını engellemek için fırının zeminine bir kap su da koyabilirsiniz. Gaziantep’te köftelik ince bulgura simit denir. İstenirse içine kuru nane ve sarımsak yerine mevsiminde tazeleri de kullanılabilir. Arzu edenler veya mangal yakma imkânı olmayanlar bu kebabı fırında da pişirebilir.


Simit Kebabı (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102584
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2014
3,491 defa indirildi / yazdırıldı




4 tane patates
3 bardak köftelik bulgur
500 gram kıyma
1 kaşık tuz--karabiber
2 kaşık salça
3 diş sarımsak
2 kaşık margarin
2 tane yumurta
4 tane yeşil biber
4 tane domates
1 bardak sıvı yağ

İlk önce bulgurumuzu ılık suyla ıslatıp ağzını kapatalım patateslerimizi soyup parmak şeklinde kesip sıvı yağda kızartalım bulgurumuzu leğene alıp içine domates ve biber hariç tüm malzemeyi katıp yuğura lım iyice özleşen harcımız dan limon büyüklüğünde parçalar alıp kızarttığımız patatesleri ortasına koyup elinizle kapatalım fırın tepsisine dizelim domatesleri dilip kenarlarına koyalım biberleri de etrafına koyup margarinden parçalar yapıp aralarına dizelim 1 bardak suya 1 kaşık salça koyup sos yapıp üzerine dökelim fırında kızrana kadar pişirelim yanında pişmiş domates ve biberleri koyun ben salatayla servis ettim istediğiniz garnitürle servis edebilirsiniz



Simit Kebabı (Gaziantep)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105911
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2015
2,613 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

650 gr. kıyma
200 gr. ılık suda ıslanmış siyah simit
100 gr. Antep fıstığı
20 gr. sarımsak
1 baş soğan
Köfte baharatı
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Nane
Tuz

Tepsiye kıyma, hazırlanmış simit, sarımsak, soğan ve baharatlar ilave edilir, karıştırılır. Karışım iyice yoğrulduktan sonra kuşbaşı etten büyük yuvarlanır ve kıyma kebabı gibi şişlere yayılır. Mangalda pişirilerek servise sunulur.

Not: Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Antep asırlardır damak düşkünlerinin gözbebeği olmuştur. Evliya Çelebi bu kentin tarihi eserleri kadar damak lezzetinden de bahsetmiştir. Antep denilince akla ilk gelen şey “simit kebabı” ve “baklava”dır. Kebabın diğer adı ise “Oruk Kebabı”dır.
Simit kebabının nasıl oluştuğu konusunda çeşitli rivayetler vardır. Yemeğin oluşumuyla ilgili üç rivayet şöyledir. ilk rivayete göre simit kebabı; çiğ köftenin pişirilmesiyle ortaya çıkmış bir yemektir. ikinci rivayete göre kıyma kebabından yola çıkılarak çeşitleme olayı başlamış, kıyma kebabının içine kıyma ve baharattan başka biraz da simit(ince bulgur) eklenerek ortaya çıkmış bir kebap türüdür. Son rivayete göre ise simit kebabı Halep kökenli bir yemektir.
Antep’te kebap kültürü oldukça yaygındır. Pazar günleri hemen hemen tüm evlerde kebap pişirilir. Türkiye’nin et tüketiminin en fazla olduğu şehirlerden bir tanesi de Gaziantep’tir. Antep’te adım başı bir kebapçıya rastlamak olasıdır. Hemen hemen tüm kebapçılarda simit kebabı bulunmaktadır. Ancak simit kebabı yazın bulunmamaktadır. Bunun sebebi ise içine konulan kıymanın yağlı olması ve yazın şişte çok zor durmasıdır.
Simit kebabı Gaziantep yöresinde mutfak kültürü açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Sahip olduğu bu değeri ülkesine ve dünya ülkelerine tanıtma yolundadır. Bu amaç doğrultusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında ilk kez düzenlenen gurme festivalinde “simit kebabı” bölgenin kültürel zenginliklerinden biri olarak yerli ve yabancı konuklara tanıtılmıştır.


Fotoğraf "hacıgeldi" tarafından gönderildi. 26.09.2019


Simit Kebabı

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc113300
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2015
3,260 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. orta yağlı kıyma
1 küçük çay bardağı köftelik bulgur
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Bulgur bir kaba alınır, üzerine geçecek kadar sıcak su konarak şişmesi beklenir.
Yoğurma kabına kıyma, şişmiş bulgur, dövülmüş sarımsak ve baharatlar alınarak iyice yoğurulur.
Köfte harcı yarım saat dindendirilir.
Süre sonunda harçtan limon büyüklüğünde parçalar alınarak yassı ve ahşap şişlere enli şekil verilerek geçirilir.
Aynı tür şişlere soğan, domates, biber de dizilerek, fırın tepsisine konur.
200 derece fırında pişirilir.



Simit Kebabı (Gaziantep)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116114
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2016
1,978 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

1 Kg orta yağlı kıyma
200 gr köftelik simit
1 baş soğan
5–6 diş sarımsak
Nane
Karabiber
Tuz

Simit çok az su ile ıslatılır. Kebapçıların deyimi ile soğutulur. soğan ve sarımsakların ince doğranarak ( ince doğranmazsa kıyma dağılabilir) soğutulan simide eklenir biraz yoğrulur. Köfte yumuşayınca kıyma ve baharatlar konur iyice yoğrulur köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şişe geçirilir elle düzeltilerek köftenin şişin etrafına eşit oranda sarılması sağlanır orta hararetli ateşte şişler sık çevrilerek pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Simit Kebabı (Gaziantep)

Eda Şaşma
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc140343
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
718 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1,5 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su
250 gram yağlı kıyma
5-6 diş dövülmüş sarımsak
8-10 dal kıyılmış nane
1 adet kırmızı biber
1'er tatlı kaşığı çekilmiş kişniş, kimyon
Tuz
Karabiber
Şişlere geçirmek için;
8-10 diş sarımsak

Bulguru geniş bir tepsiye alın. Üzerine geçecek kadar su ilave edip, elinizle ekmek ıslatır gibi hafifçe ıslatın. Tepsinin bir tarafına alın, diğer tarafına kıyma, sarımsak, nane, kıyılmış kırmızı biber, kişniş, kimyon, tuz ve karabiberi alıp, iyice yoğurun. Sonra ıslattığınız bulguru azar azar bu karışıma ilave edip, tekrar 10-15 dakika yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Bir diş sarımsak, bir köfte sıralamasıyla şişe geçirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara bölümünde (Kurumaması için kontrol ederek) 8-10 dakika pişirin. Lavaş ve közlenmiş domates, biber, soğan ve sarımsakla birlikte sıcak olarak servis yapın.



Simit Kebabı

berhudar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.07.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc144042
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2019
782 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram kebaplık kuzu kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1,5 çay bardağı köftelik bulgur
2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
Servis için:
Domates
Biber

Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini az geçecek kadar sıcak su koyun. Bulgur şişene kadar bekleyin. Şişen bulguru kıymaya ekleyin. Diğer malzemeleri ekleyip, ara sıra elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yoğurduktan sonra harçtan parçalar kopararak şekil verin ve kebap şişine geçirin. Şişi, etin içinden çekerek çıkarın ve kebapları yağlı kağıt üzerine dizin. Domates ve biber dilimlerini sıralayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Gaziantep'te kısırlık bulgura 'simit' adı verilir.



Simit Kebabı (Gaziantep)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153675
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2020
598 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ılık su
700 gram dana kıyma (tek çekim kebaplık zırh kıyması)
2 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak

Geniş bir yoğurma kasesinde bulguru ılık suyla karıştırın ve bulgurlar hafif şişene kadar bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra spatula yardımıyla havalandırdıktan sonra kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kıymayı çok ezmeden yoğurmaya başlayın.
Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit olacak şekilde köfteler halinde hazırlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Soğanlı sumak ve taze ekmekle servis edin.



Simit Kebabı (Gaziantep)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179501
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2024
58 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

500 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu kıyma)
1 su bardağı ince bulgur (simitlik bulgur)
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su (bulgurları ıslatmak için)
Üzeri için:
2 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1 adet domates (isteğe bağlı)

İnce bulguru geniş bir kaseye alın.
Yarım çay bardağı suyu bulgura ekleyin ve bulgurların yumuşaması için birkaç dakika bekletin.
Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın ya da rendeleyin.
Yumuşayan bulguru, kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, biber salçasını, tuzu ve baharatları geniş bir yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin (yaklaşık 10-15 dakika).
Yoğurduğunuz kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizi hafif ıslatarak bu parçaları köfte şekli verin. Eğer şişe dizmek isterseniz, şişlere dizerek uzun köfteler de yapabilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz kebapları, önceden ısıtılmış ızgara, mangal ya da fırında pişirin.
Üzerine biber ve domates dilimlerini ekleyerek birlikte pişirebilirsiniz.
Fırında pişirecekseniz, 200 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Simit kebabını sıcak olarak lavaş ekmeği, yeşillikler, közlenmiş biber ve domatesle servis edebilirsiniz.







Simit Kebabı (Gaziantep) Tarifleri İslim Kebabı Tarifleri



(14 adet Simit Kebabı (Gaziantep) 1,173,233 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort