Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Simit Tadında Poğaça (4 adet - 16,352 defa bakıldı)

Simit Tadında Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Simit Tadında Poğaça

sümeyye koç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc117487
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,634 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı un
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya
Sıvı yağ
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı ılık süt
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
Peynir veya lor
Maydanoz
Üzeri için:
Pekmez
Susam

Önce mayayı hazırlayarak işe başlayın. Derin bir kasenin içine 2 yemek kaşığı kuru maya, 1,5 yemek kaşığı şeker, 1 bardak ılık süt, 2 yemek kaşığı un koyun. Kaşıkla iyice karıştırın, üzerini streç ile kapatın ve 15 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Hamur yoğuracağınız kabın içine 4 su bardağı unu koyun. Beşinci bardağı yavaş yavaş ihtiyaç duydukça kullanın. Ortasını açıp kabaran mayanızı boşaltın. Yumurtaları kırın yarım bardak ılık su tuzu tereyağı veya margarini eriterek koyun. Ele yapışmayan kıvamda bir hamuru hazırlayın. Üzerini örtün 15 dakika kadar mayalansın. Tepsinin içine fırın kağıdınızı serin. Susamları tavada kavurun. 2 yemek kaşığı pekmezi 1 çay bardağı su ile karıştırın. Hamurunuz dan küçük bezeler yapın. Bir bezeyi açın içine harç koyun kapatın. Pekmezli suya batırın. Sonra da kavrulmuş susama batırın. Fırın tepsinize ek yeri alta gelecek şekilde dizin, 20 dakika kadar bekletin. 170 Derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.



Simit Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179126
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2024
205 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
Tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
Un
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam

Sütü hafif ısıtın ve içine yaş mayayı ekleyip eritin.
Yumurta beyazı, sıvı yağ, su, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamuru üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Her bir parçayı elinizle açıp ortasına kaşar peynir koyun ve yuvarlayarak kapatın.
Pekmezi yarım çay bardağı su ile karıştırın.
Poğaça toplarını önce pekmezli suya, ardından susama bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.



Simit Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160278
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2021
204 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (oda ısısında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 silme yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (1,5- 2 su bardağı kadar)
Arası için;
Kaşar peyniri
Dil peyniri
Beyaz peynir
Üzeri için;
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı beyaz susam

Öncelikle susamı teflon tavada kısık ateşte kavuralım.
Pekmez ile suyu iyice karıştıralım.
Bütün sıvı malzemeleri derince kaba alarak kabartma tozu ve azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde ederek elimizle bastırarak peynirini koyalım ve ters çevirelim .
İlk olarak pekmez suyuna batırarak daha sonrada susama iyice bulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırına dizelim.
Kalan hamura da aynı işlemi yapalım.
Bıçak yardımıyla 3 çizik atarak 190 derecede kızarana dek pişirelim.



Susamlı Simit Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176179
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
5 su bardağı un
İçi için:
Kaşar peyniri
Üzeri için:
6 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su (60 ml)
Kavrulmuş susam

Hamur için yoğurma kabına ılık süt, ılık su, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
Unun bir kısmını, instant maya ve toz şekeri de ekleyerek hamurumuzu sptatula ile karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Kıvam alan hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp toparlayalım.
Kıvamından dolayı hamur tezgaha yapışacaktır, hamur kazıyıcı ile rahatça toparlayabilirsiniz.
Hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp streçleyelim.
Temiz bir bez örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için kaşar peyniri küçük küpler halinde doğrayalım.
Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alalım ve tekrar toparlayalım.
Hazır olan hamurumuzu eşit parçalara bölüp elimizle beze haline getirelim ve temiz bir bez üzerine alalım.
Üzeri için karıştırma kabına pekmez ve suyu alarak karıştıralım.
Bezelerimizden bir tanesini alıp elimizle genişletelim.
Ortasına kaşar peyniri koyarak hamurumuzu yuvarlayarak şekil verelim.
Hamurumuz bitinceye kadar bu işlemleri tekrarlayalım.
Şekil verme işleminden sonra poğaçalarımızı önce pekmezli karışıma ardından kavrulmuş susama batıralım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Diğer hamurlarımız içinde aynı işlemleri tekrarlayalım.
Son olarak poğaçalarımızın üzerine çizikler atalım ve önceden ısıtılmış 180° alt üst fansız fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır.







Simit Tadında Poğaça Tarifleri Çörek Tarifleri



(4 adet Simit Tadında Poğaça 16,352 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort