Kısa URL: https://ml.md/lc157270
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2021
686 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet simit
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı bibersalçası
Bir adet simidi yatay olarak kesiyoruz. Tereyağını içine sürüyoruz. Kestiğimiz simidin alt tarafını tavaya koyuyoruz ve arkalı önlü üç dakika kadar kızarmasını sağlıyoruz. Üzerine bol kaşar peyniri ekleyip simidin ikinci yarısını üzerine kapatıyoruz. Tam ortasında oluşan boşluğa iki yumurta kırıyoruz ve tuzluyoruz. Tavaya kapak kapatıyoruz. Piştikten sonra yumurtalı kısmın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc164751
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2023
339 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet bayat simit
3 dilim kaşar
6 dilim ince sucuk
1 adet yumurta
1 adet patates
1 bıçağın ucu kadar tereyağı
Baharat ve tuzlar
Patatesi soyup küp küp doğrayın. Akabinde bir tavada kızartın.
Patateslerinizi köşede bekletin.
O sırada tost makinesini açıp içini yağlayın.
Simidi ortadan ikiye bölün.
Ayrı ayrı tost makinesinde ısıtın.
Arasına biraz tereyağı sürün.
Akabinde kaşarı ve sucukları koyun.
Diğer simidi kaşar ve sucuğu koyduğunuz simidin üzerine bırakın.
Biraz tos makinesinde bastırdıktan sonra açım arasına baharat koyun.
Tekrar kapatıp orta kısmına çay kaşığı ucu kadar tereyağı bırakın.
Simidin tam orta yerine yumurtayı kırıp kızarttığınız patatesleri ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırıp baharat ve tuz dökün.
Tost makinesini kapatıp 5 dakika pişmesini bekleyin.
Simit tostunuz servise hazır!
Simit ortadan ikiye kesilir. Kaşar peyniri, cheddar peyniri ve sucuklar küçük küçük doğranır. Kesilen simitin ortasına önce sucuklar sonra sırasıyla kaşar peyniri ve cheddar peynirleri yerleştirilir. Simitin üst parçası kapatılır. Önceden ısıtılmış tost makinesinde kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Pişen simit servis tabağına alınır.