Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > SİNİ KEBABI (Hatay) (3 adet - 328,829 defa bakıldı)

SİNİ KEBABI (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sini Kebabı (Hatay)

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc52061
Gönderme Tarihi: 25.May.2010
2,385 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
750 gr yağsız kıyma
Orta büyüklükte 1 baş soğan
4 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı domates salça
2 çay kaşığı tuz.
Üzerini süslemek için;
1 domates
1 patates
4 sivri biber.
Sosu için;
1 tatlı kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı domates salça
1 buçuk su bardağı su.

Hazırlanışı:
Kıyma tepsiye alınır, soğan, maydanoz ve sarımsaklar ince ince kıyılarak kıymaya ilave edilir. Karabiber, biber salçası, domates salçası ve tuz eklenerek kıyma ile birlikte yoğrulur. 5-6 dakika yoğrulduktan sonra tepsiye yayılır. Üzeri domates, patates ve sivri biber dilimleri ile süslenir. Sosu kaynatılır üzerine dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.


TEPSi (SiNi) KEBABI (Hatay)

Mavi Ay
Italiano Admin

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51475
Gönderme Tarihi: 07.May.2010
3,736 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.antakya.com

Malzemeler:
1 kg orta yağlı kıyma
400 gr kuru soğan
4 bağ maydanoz
100 gr taze biber veya iki yemek kaşığı toz biber
2 domates
2 patates
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı yeni bahar
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Maydanozlar ince kıyılır, yarısı, karabiber, baharat, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuzla birlikte kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur. Diğer tarafta ince doğranmış taze biber ve tuz iyice karıştırılıp bir tepsinin altına açılır. Hazırlanmış kıymadan küçük parçalar koparılıp,elde ince açılarak tepsideki malzemenin üstüne döşenir. Tepsinin tümü etle kaplandıktan sonra üstüne halka kesilmiş patates, domates ve bir bardak suda eritilmiş bir kaşık salça konarak fırında pişirilir.


SİNİ KEBABI (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44504
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2009
3,185 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER (köfte için)
1 kg. orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 adet küçük kuru soğan
1 bardak su
1 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
4 adet taze biber
2 yemek kaşığı toz biber
2 adet domates

YAPILIŞI
Maydanoz soğan ve sarımsak ince kıyılır. Toz biber baharat ve tuzla beraber kıymaya karıştırılıp iyice yoğurulur. 50 cm. çapında bir tepsinin içine kenarından 3 cm. yukarıda kalacak şekilde yayılır. Yayılan etin üstüne iri parçalar halinde domates ve biberler eklenip bir bardak suda eritilmiş domates salçası, üzerine boca edilerek 180 oC 'lik fırında 30 dk. pişirilerek servis edilir.






SİNİ KEBABI (Hatay) Tarifleri Kebaplar



(3 adet SİNİ KEBABI (Hatay) 328,829 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort