|
Sini Köftesi (Tarsus Mersin) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157615
Gönderme Tarihi: 05.May.2021
430 defa indirildi / yazdırıldı
|
Harcı için:
250 gram orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tatlı pul biber
Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
8-10 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Dışı için:
2 adet patates
3 yemek kaşığı irmik
350 gram esmer ince bulgur (karınca başı)
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 tatlı kaşığı silme kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Tepsiyi yağlamak için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Harcı için kıymayı suyunu salıp çekene kadar bir tavada kavurun. Ardından sırayla zeytinyağı, ince kıyılmış soğan ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıktıktan kimyon, pul biber ve cevizi ekleyip bir iki dakika daha kavurup altını kapatın. Maydanozu da ekleyip karıştırın ve kenara alın.
Dışı için patatesleri soyu haşlayın. Ilındıktan sonra haşlanan patatesleri, bir buçuk su bardağı haşlama suyunu, irmiği ve bulguru karıştırıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen bulgura kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Dış harcı 15 dakika kadar, elinizi suya batırarak yoğurun. Bulgur tüm malzemeyle karışınca hamuru ikiye ayırın. Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın. Hamurun yarısıyla fırın tepsinin, yarım cm'den biraz daha kalın olacak şekilde yayın. Üzerine harcı döküp eşit olarak yayın. Kalan hamuru elinizle ıslatarak harcın üzerini kapatın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ardından sini köftesini kare dilimler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Sini Köfte (Tarsus Mersin) |
|
bereketsofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc122211
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2017
1,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
750 gr az yağlı kıyma (kuzu-dana)
3-4 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
2 kilo patates
Yarım kilo köftelik bulgur
1 yumurta
1 su bardağı irmik
Yeteri kadar un
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve ezilir. Bulgur, yumurta, irmik, tuz ve ılık su katılarak yoğrulur. Ezilmiş patatesler ilave edilerek yoğrulur. Köfte kıvama gelince 2 kâse kadar un yedirilir. Yoğrulan köfte ikiye ayrılır. Yağlanmış tepsiye yarısı yayılır. Soğanla pişirilip soğutulan kıyma döşenir. Kalan köfte incecik açılarak köftenin üzerine yayılır. Keskin bir bıçakla köfte önce dikey, sonra yatay çizgilerle kesilerek karelere ayrılır. Üzerine bir çay bardağı yağ gezdirilir. 190-200 derece fırında 45 dakika üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.
|
|