Kısa URL: https://ml.md/lc151665
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı
2 parça antrikot
Tuz
Karabiber
Dış harcı için:
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
Antrikotları döverek inceltin. (Bu işlemi kasabınızdan da rica edebilirsiniz.)
Üstlerine tuz ve karabiber serpin ve kenara alın.
Yumurtaları bir kasede çırpın.
Un ve galeta ununu da ayrı ayrı tabaklara koyun.
Ayçiçeği yağını derin bir tavada güzelce kızdırın.
Antrikotları una bulayın.
Ardından ununu silkeleyip çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın.
Her tarafı kaplanan etleri yeniden silkeledikten sonra kızgın yağa atın.
Her iki tarafı da altın gibi olana kadar kızarttığınız şinitzelleri kağıt havlu üzerine çıkarın.
Şinitzelleri patates salatası, otlu tereyağı, kızılcık sosu ve bir dilim limon ile servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc47886
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2010
2,012 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kg biftek
2 doğranmış soğan
2 yumurta
galeta unu
bir parça tereyağ
bir demet maydanoz
tuz
İnce kesilmiş ve iyice dövülmüş biftek dilimleri buzdolabında arzuya göre, ya soğanlı ya da soğansız, 3-4 gün dinlendirilir. (Et buzluğa konulur. Pişirmeden 6 - 7 saat önce dolaptan çıkarılır) Pişirileceği zaman önce yumurta sarısına sonra da galeta ununa bulanıp kızgın yağda pembeleştirilir.
Yağ süzülüp, tekrar yumurta ve galeta ununa bulanır ve kızartılır. Üzerlerine tereyağ, ince bir dilim limon ve maydanoz koyulur. Haşlanmış küçük patates veya patates salatası ile servis yapılır.