Kısa URL: https://ml.md/lc31595
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
2,275 defa indirildi / yazdırıldı
Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 bardak un
3 kaşık tereyağı
1 bardak pekmez
Tuz
Un ve tuz suyla hamur haline getirilir. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır. Yufkalar kızgın saç üzerinde pişirilir. Soğumasını önlemek için kalın bir bez içinde saklanır daha sonra, tereyağının eritilerek içine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır. Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip, 2-3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Üzerine tekrar pekmezli tereyağı dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc112884
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2015
1,450 defa indirildi / yazdırıldı
Taze Eğin ekmeği
1 kg yoğurt
1-2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağ
Kuru nane
Pul biber
Derince bir kapta sarmısaklı yoğurt hazırlanır. Kısık ateşte karıştırılarak çok hafifçe ılıtılır. Küçük doğranmış ve porsiyonlara ayrılmış Eğin ekmeklerinin üzerine dökülür. Ayrı bir kapta Tereyağı kızdırılır. Pul biber ve nanesi konur. Hazırlanmış yoğurtlu ekmeklerin üzerine gezdirilir, yenir.