Kısa URL: https://ml.md/lc31823
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
5,725 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
15 kadar yufka ekmeği hazırlanır. Tereyağı eritilir. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir tepsi üzerine yufka serilir, 3-4 kaşık sarımsaklı yoğurt dökülerek kaşıkla yufkanın her tarafına yayılması sağlanır. Onun üzerine bir yufka daha konulur, bu yufkanın üzerine de 3-4 kaşık eritilmiş tereyağı dökülerek bunun da yufkaya sürülmesi sağlanır. Bir kat yoğurtlu, bir kat yağlı yufka gelecek şekilde hazırlanan bir tepsi sırın bıçakla dilimlenip servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc103202
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2014
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
125 gr tereyağı
6 bardak un
1 kase su
1 tutam tuz
300 gr yoğurt
5 diş sarmısak
1 kaşık pul biber
Altı su bardağı una tuz serpilir ve su eklenip iyice yoğurulur istenen kıvama gelen hamur bezelere bölünür ve incecik yufkalar açılır açılan yufkalar pişirilip üzerine su serpilip yumuşak kalması için üzerleri örtülür. Yufkalar sarılarak hazırlanır ve dilim dilip kesilip tepsiye dik dik dizilir Sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve dizilen yufkaların üzerine dökülür. 125 gram tereyağı eritilir ve pul biber kavrulur yufkalarla sarımsaklı yoğurdun üzerine dökülür.