Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Erzurum Yemekleri > Sırın (Tunceli) (3 adet - 13,410 defa bakıldı)

Sırın (Tunceli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sırın (Tunceli)

yorgun seyyah
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131037
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2018
6,166 defa indirildi / yazdırıldı




Tunceli Valiliği

1.5 kg. un
½ litre su
1 yemek kaşığı tuz
1 kg. tereyağı
½ litre ayran
5 diş sarımsak

Un elenerek bir kaba alınır. Su ve tuz karışımı ile ekmek hamuru yapılır. Hamur iyice yoğrulduktan sonra kulak memesi kıvamına getirilir. Hamurdan küçük küçük topaklar alınır. Bu topaklardan ince yufkalar açılır ve yufkalar ekmek sacında pişirilir. Pişirme işlemi devam ettikçe pişen yufkalar ince bir rulo şeklinde sarılarak bir bıçak yardımıyla dilim dilim kesilerek tepsiye dizilir. Bu işlem tepsinin büyüklüğüne göre birkaç kez aynı şekilde yapılır. Önceden hazırlanan sarımsaklı ayran ve eritilen tereyağı dizilen ekmeklerin üzerinde gezdirilir. Bu işlem bittikten sonra tepsi fırına verilir biraz ısıtıldıktan sonra sıcak servis edilir.



Sırın (Tunceli)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145809
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2019
1,071 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

1 kg un
500 ml su
Bir çay kaşığı tuz
1 kg yoğurt
3 diş sarımsak
125 gr tereyağı

Un, su ve tuz katılarak hamur yapılır.
Hazırlanan hamurdan orta büyüklükte yufkalar açılarak sac üzerinde pişirilir.
Pişirilen yufkalar düzgün biçimde katlanarak eşit büyüklükte kesilir ve bir tabak içerisine dizilir
Üzerine hafif sıvılaştırılmış yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılarak dökülür.
Daha sonra tavada tereyağı eritilerek sırın üzerine gezdirilir.

Not: Bu tarif genellikle bayat ekmek kullanılılarak hazırlanır. Eğer bayat ekmek yoksa bu tarif uygulanır.



Sırın (Tunceli)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178457
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2024
104 defa indirildi / yazdırıldı




Selçuk Altugan

2 adet yufka ekmeği
500 gr ev yoğurdu
500 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
8 yemek kaşığı tereyağı

Yufkalar ortadan ikiye bölünür.
Elde edilen yarım daire şeklindeki yufkalar, rulo halinde kıvrılarak 2 cm genişliğinde kesilir.
Kesilen parçalar yan yatırılarak borcama dizilir.
Ev yoğurduyla süzme yoğurt karıştırılır, ezilen 3 diş sarımsak ilave edilerek sarımsaklı yoğurt elde edilir.
8 kaşık tereyağı tavada eritilir, yufkalar mikrodalga fırında 1 dakika ısıtılır.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak yufkaların üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökülür.
Üzerine de kızgın tereyağı gezdirilerek servis edilir. Tercihe göre pul biber ve nane eklenebilir.







Sırın (Tunceli) Tarifleri Erzurum Yemekleri



(3 adet Sırın (Tunceli) 13,410 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort