Kısa URL: https://ml.md/lc136380
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
822 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Yeşilbiber 1200 gr / 40 adet
Sarımsak 30 gr / 15 diş
Ayçiçeği yağı 50 ml / 5 yemek kaşığı
Üzüm sirkesi 500 ml / 50 yemek kaşığı
Tuz 4 gr / 1 tatlı kaşığı
Yeşilbiberler közlenir kabukları soyulur ve soğumaya bırakılır.
Sarımsaklar dilimlenir.
Soğuyan biberlerin üzerine sarımsak, tuz, ayçiçeği yağı ve sirke eklenerek karıştırılır.
1 saat dolapta bekletilir ve servis edilir.
Not: Yeşilbiber yerine kırmızıbiber de kullanılabilir.
Kayıt: 22.03.2019 Mesajlar: 26 Şehir: St. Petersburg
Kısa URL: https://ml.md/lc141428
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
569 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
1 kilo yeşil biber
1 baş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Biberler ocakta ya da fırında közlenir. Kabukları soyulur. Sarımsaklar ince bir şekilde doğranır. Közlenmiş biber, sarımsak, tuz, sirke ve ayçiçek ayığı derin bir kaba konur ve hafifçe karıştırılır. 2 saat dinlendirildikten sonra servise hazır hale gelir.