|
Sirkeli Kabak Kızartması |
|
hülagü dinç
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc97208
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2014
2,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
Kızartma yağı
Sos için:
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 dolu tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Kabakların kabukları soyulur, yuvarlak doğranır, sıvıyağda kızartılır. Un ve sıvıyağ kavrulur. Soğuk su eklenir, karıştırarak pişirilir. Ezilmiş sarımsak, tuz ve sirke ilave edilir. 1 dakika sonra ateşten alınır. Kızaran kabakların üzerine gezdirilir.
|
Sirkeli Kabak Tavası |
|
naturell
Aşçı
Kayıt: 26.08.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101134
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2014
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. sakız kabağı
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 adet sivri biber
2 adet domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Kabakların kabuklarını kazıyın. Yıkayıp, iyice kurulayın. Uzunlamasına doğrayın. Derin bir tavada iyice kızmış yağda kabakları kızartın. Peçetenin üzerine çıkartıp yağını süzdürün. Servis tabağına çıkartın. Diğer tarafta domates ve sivri biberleri küçük doğrayın. Sarmısakları havanda dövün ve yarım su bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, tuz, tozbiber ve karabiber ekleyip, iyice çırpın. Domates ve 2 adet sivri biberi de sosun içine ekleyin. Servis tabağına aldığınız kabakların üzerine sosu dökün.
|
|