|
|
Sirkeli Poğaça |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173561
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2023
112 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını alıp karıştırıyoruz. Biraz un, kabartma tozu, tuz, şeker ve sirke ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve iç malzemesini koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Sirkeli Poğaça |
|
hocanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36769
Gönderme Tarihi: 22.May.2009
5,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet
150 gram margarin (yumuşatılmış)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
2 adet yumurta
1 tatlı kasığa tuz
100 gram beyaz peynir
1 adet havuç
3 çorba kaşığı soya sosu
Dereotu
Maydanoz
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Üzerine:
Susam
Ön hazırlık olarak havucu rendeleyin. Beyaz peynir ve soya sosu ile karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip, bir kenarda bekletin. Margarin, zeytinyağı, sirke, tuz, 1 yumurtanın tamamı ve diğer yumurtanın akı ile kabartma tozunu ekleyin. Alabildiği kadar unu da ilave edip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle avuçiçi büyüklüğünde açın. Ortasına hazırladığınız karışımdan 1 tatiı kaşığı kadar koyup, kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika ile bir saat arasında pişirin.
|
|
Sirkeli Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|