Kısa URL: https://ml.md/lc18079
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2007
2,643 defa indirildi / yazdırıldı
Sarmısak taze ya da kuru, çiğ ya da pişmiş olarak her ne şekilde kullanılırsa kullanılsın kanepe, salam, sosis, salata ve çiğ ya da pişmiş sebzelerin lezzetini artırır. Hele sirkede bekletilirse olağanüstü bir tada kavuşur.
Bunun için öncelikle 500 gramlık ağzı sıkıca kapanan 2 kavanoz hazırlayın. 1 kg taze sarmısağın dişlerini ayıklayıp temizleyin. Kaynar suya atın ve 1 dakika bekletip süzün. Tek tek kurutup 2 kavanoza paylaştırın. 2 su bardağı elma sirkesini çelik bir tencerede 2 çorba kaşığı tuzla kaynatıp soğumaya bırakın. Sarımsakların üzerine dökün ve sıkıca kapatın. Nemsiz ve loş bir ortamda 1 ay bekletip kullanabilirsiniz. Ayrıca en fazla 6 aya kadar bekletebilirsiniz. Dilerseniz sarımsakları önce süzüp ardından üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış maydanoz ya da taze fesleğenle süsleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc18077
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2007
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
Sarımsağı ızgara yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
4 baş sarımsağı jambon dilimleri ile sarın. Açılmalarını önlemek için mutfak ipi ile paket sarar gibi sarın. Bir tencereye yanyana dizin. Üzerine 2 su bardağı elma sirkesi dökün.
3-4 adet taze kekik ve biberiye dalı ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika pişirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Jambon dilimlerini çıkarın sarmtsağı dişlere ayırın. Servis tabaklarına konan dişlerin kabuklarını hafifçe açın. Üzerine tuz ve karabiber serpip kızarmış ekmek dilimlerinin üzerini bunlarla ovun. Ya da bu yöntemle pişirdiğiniz baş sarımsakları ızgara et, balık, kağıtta pişmiş patates ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapın.