|
Sirkeli Tuzlu Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165783
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
1 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağından biraz az un
Üzerine
Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım. İstediğimiz şekli verelim. Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp kürdanla çizikler attıktan sonra çörekotu, susam, haşhaş serpelim. 180 derece ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
|
Sirkeli Tuzlu Kurabiye |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151904
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 bardak un
250 gram tereyağı
2 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
50 gram çörekotu
1 tane yumurta beyazı
Oda sıcaklığında olan tereyağınızı bir kaba koyun. Üzerine yumurtalarınızı kırın ve 1 çay kaşığı zeytinyağı dökerek karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, bir buçuk yemek kaşığı şeker ve kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Ardından ununuzu ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde koparın ve ince uzun bir rulo gibi uzatın. Ardından 3-4 parmağınız kadar büyüklükte kesip tepsiye dizin. Yumurta beyazını üzerine sürün ve çörekotunu ilave edin. 180 derecelik fırında kızarana kadar 10-12 dakika arasında pişirin.
|
Sirkeli Tuzlu Kurabiye |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145497
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019
711 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Yarım fincan sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Yumurtalardan birinin sarısını beyazından ayırıp kurabiyelerin üzerine sürmek için kenara alın.
Tereyağı, sıvı yağ, sirke, yumurta, tuz ve şekeri yoğurma kabında karıştırın.
İçine unu ve kabartma tozunu ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiyeleri dilediğiniz gibi yoğurup ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün.
Susam ve çörek otunu kurabiyelerin üzerine serpin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Tepsiyi fırına verip kurabiyelerin üstleri kızarana kadar pişirin.
Ilınınca servis edin.
|
Sirkeli Tuzlu Kurabiye |
|
zenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142437
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
761 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet yumurta (sarısı içine akı üstüne)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
125 gram tereyağı
Çeyrek çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam
Geniş bir kapta önce yumurtanın sarısını ve şekeri karıştırın. Daha sonra yağ, tuz ve sirkeyi ilave edin. Son olarak kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
Hamurunuza dilediğiniz şekli verin. Şekil verdikten sonra yumurta akına ve susama batırıp tepsiye dizin.
Ağır ağır pişmesi için fırını önceden ısıtın. Dilerseniz kurabiyeleri küçük küçük yapıp kürdan batırıp da pişirebilirsiniz.
|
Sirkeli Tuzlu Kurabiye |
|
keskin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc132957
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
1,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 kase susam
Yoğurma kabına malzemelerimizi tek tek alalım. Azar azar un ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru tezgahın üzerinde merdane ile açalım ve kare kurabiye kalıbı ile keselim. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapalım.
|
Sirkeli Tuzlu Kurabiye |
|
Almina
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc132576
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2018
1,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
2/3 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
Unu bir kaba koyun ve ortasını havuz gibi açın.
Oda sıcaklığında tuttuğunuz margarin,sıvıyağ,sirke ,su ,tuz ve karbonatı ekleyip kulak memesi yumuşaklığından biraz sert hamur elde edin. Küçük parçalar kopararak istediğiniz gibi şekillendirin.Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|
Sirkeli Kurabiye |
|
gülbin tuna
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94325
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
2,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı susam
Aldığı kadar un
Yumurtanın beyazı ve susam hariç bütün malzemeler kulak memesi kıvamında yoğrulur. 2 parmak kalınlığında rulo yapılıp verev kesilir. Önce yumurta beyazına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
|
SİRKELİ KURABİYE |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88930
Gönderme Tarihi: 03.May.2013
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
1 adet yumurta (sarısı, üzerine sürmek için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Çörekotu
Derin bir kabın içerisinde tüm karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan, ceviz büyüklüğünde beze alınıp, istenilen şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
|
SİRKELİ KURABİYE |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51295
Gönderme Tarihi: 01.May.2010
3,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gr. margarin
1 çay bardağından 1 parmak eksik sirke
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:
Erimiş margarin, sirke, tuz ve kabartma tozuyla un elenerek yoğrulur. Yumuşak hamura elde istenilen kurabiye şekilleri verilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Yağlı tepsiye sıralanıp önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
|
Sirkeli Kurabiye |
|
parsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27705
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2008
4,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım paket margarin (250 gr.)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık
1 adet yumurta akı
Yapılışı:
Una margarin, toz şeker, yoğurt, sirke ve kabartma tozonu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlamış fırın tepsisine dizip, ortalarına birer fındık yerleştirin. Fırçayla yumurta akı sürüp, orta ısılı fırında kızarmcaya kadar pişirin. Not: un oranını ayarlamak için unu azar azar ilave edin. Gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
|
Sirkeli Tuzlu Kurabiye |
|
Anne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey |
Kısa URL: https://ml.md/lc6331
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
3,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yumuşak margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Yeterince un ve susam
Malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar hamur yoğurma işlemine devam edilir ve yumurta sarısı ilave edilir. İstenilen şekil verilerek ( Simit, Örgü vs. ) önce yumurta akına sonra susama batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 175 derecede hazır bulunan fırında pişirilir.
|
|