Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sirken 1 Kg.
Pirinç 1 1/2 Su bardağı
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Sıvı yağ 3 Yemek kaşığı
Kuru soğan 2 Büyük baş
Kıyma 100 gr.
Biber tuzu 1 Yemek kaşığı
Tuz
Sirken temizlenip doğranır. Yıkanır. Su kaynatılır. Pirinç konulup bir taşım daha kaynatılır. Doğranmış sirken eklenip pişirilir. Sirken piştiğinde süzülüp soğuk sudan geçirilir. Sıkılır. Bir tavada tereyağı, sıvı yağ, doğranmış kuru soğan, kıyma, biber tuzu, tuz kavrulur. Pişirilmiş sirken bu karışıma katılarak biraz çevrilip ateşten alınır. Mısır ekmeği ile servis yapılır.
|