|
|
Siron (Bayburt) |
|
son fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2019
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144746
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2019
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un 5 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Su 2 su bardağı
Una tuz ve azar azar su ekleyerek bir hamur yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve bu bezeler oklava ile açılır. Yufkalar sacın üzerinde iki taraflı olarak az pişirilir ve bir kenara alınır. Yufkalar sıcakken birer birer rulo yapılır ve rulolar ikişer cm eninde kesilir. Tepsilere dizildikten sonra fırınlayarak kurutulur. Kurumuş sironlar temiz bez torba içerisinde kış boyunca saklanır.
Not: Siron özellikle Gümüşhane, Trabzon, Bayburt ve Artvinde üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek tüketilir.
|
|
Siron (Bayburt) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|