Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Şişperek (Hatay) (6 adet - 302,924 defa bakıldı)

Şişperek (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şişperek (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34066
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
3,592 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo un
1 baş soğan
Kıyma
Maydanoz
Tuz
Baharat
Bir avuç pirinç
Tuzlu yoğurt

Un, hamur haline getirilir ve yufka olarak açılır.
Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir.
Kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz, baharatın hafif kavrulmasıyla elde edilen iç, karelere konur.
Mantı gibi çapraz köşeler birleştirilir.
Bunlar tepsiye dizilir ve fırında çok hafif kızartılır.
Bir başka tencerere, tuzlu yoğurt, su ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir.
Fırından alınan şişperekler bu çorbaya eklenerek birkaç dakika daha kaynatılır.
Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis edilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.01.2024


Şişbörek (Hatay)

Mavi Ay
Italiano Admin

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51473
Gönderme Tarihi: 07.May.2010
2,964 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.antakya.com

Malzemeler:
250 gr kıyma
2 su bardağı un
Bir tane kuru soğan
Tuzlu yoğurt
Bir fincan pirinç
Bir çay kaşığı pul biber
Karabiber, nane, tuz
Su

Hazırlanışı:
İki bardak un tuz ilave edilerek orta kıvamda bir hamur elde edilir. Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye dek kavrulur çok ince küp gibi doğranmış soğan ilave edilir soğanlar iyice solduktan sonra karabiber bir çay kaşığı pul biber eklenir ve kıyma hazır hale gelir. Hamurlar küçük bilya tanesi şeklinde bölünür. Parmak uçları ile daire şeklinde açılır içerisine hazırladığımız kıymadan aldığı kadar konuruç uca gelecek şekilde kapatılır.tüm hamur ve kıymalar bitinceye kadar yapılır. Diğer yanda tuzlu yoğurt pirinç tuz yaklaşık 4 veya 5 bardak su bir tencereye konup -- tuzlu yoğurt 200 gr. kadar-- pirinçler açılıncaya dek pişirilir. Sonra içerisine hazırladığımız şişbörekler atılır 15 ile 20 dakika kadar pişirilir. Üzerine tavada 2 yemek kaşığı yağa nane ilave edilip hafif kızdırdıktan sonra şişbörek tenceresine dökülür.


Şişbörek (Hatay)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104452
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2015
2,538 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


Yarım kilo şapkalı mantı
2 litre su
Yarım çay bardağı pirinç
200 gr. Tuzlu yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Pirinçler çiçek gibi açılıncaya kadar haşlanır. İçine tuzlu yoğurt eklenir ve özleşinceye kadar kaynatılır. Servis yapılmadan önce yöreye has şapkalı mantı, kaynayan çorbanın içine atılır ve pişmeye yakın nanesi eklenir. Arzu eden tuz da ekler. Tavada tereyağ ve pul biber hafif yakılır. Çorba servis yapılırken üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır.



Şişperek Çorbası (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160243
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2021
397 defa indirildi / yazdırıldı




Yoğurt çorbası olarak bilinen şişperek çorbası, yeşil mercimek ve kesme hamur ile hazırlanıyor. Buğday ve çeşitli yöresel otlarında katıldığı çorba özellikle yaz aylarında serinletici özelliği sebebiyle sıkça tercih ediliyor.



Şişperek Çorbası (Hatay)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164708
Gönderme Tarihi: 07.May.2022
271 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilogram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Yoğurt Sosu İçin:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yağı İçin:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

Hazırlamaya ilk önce mantıdan başlayalım ve klasik mantı yapalım. Daha sonra nohut, kuşbaşı et ya da kemikli eti yaklaşık 5 su bardağı su ile düdüklüde haşlayalım. Haşlanan etli suya hazırladığımız mantı hamurlarını atıp bir iki taşım kaynatalım. Diğer yandan ayrı bir kapta 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı un, yoğurt ve zeytinyağını mikserle iyice çırpalım, kaynayan yemeğe sürekli karıştırarak ekleyelim. Daha sonra ezdiğimiz sarımsağı ilave edelim. Son olarak 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı nane yakıp yemeğe ekleyelim.


Şişperek Çorbası (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168358
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2022
182 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilogram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Yoğurt sosu:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yağı için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

Hazırlamaya ilk önce mantıdan başlayalım ve klasik mantı yapalım. Daha sonra nohut, kuşbaşı et ya da kemikli eti yaklaşık 5 su bardağı su ile düdüklüde haşlayalım. Haşlanan etli suya hazırladığımız mantı hamurlarını atıp bir iki taşım kaynatalım. Diğer yandan ayrı bir kapta 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı un, yoğurt ve zeytinyağını mikserle iyice çırpalım, kaynayan yemeğe sürekli karıştırarak ekleyelim. Daha sonra ezdiğimiz sarımsağı ilave edelim. Son olarak 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı nane yakıp yemeğe ekleyelim.






Şişperek (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(6 adet Şişperek (Hatay) 302,924 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort