|
SİVAS ÇÖREĞİ |
|
nihal ibrişim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2009
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc36177
Gönderme Tarihi: 05.May.2009
3,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
Kibrit kutusu büyüklüğünde maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
Tuz
Mayayı ılık suda eritin. Ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırın. Mayayı ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye bölün. İki fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru eşit kalınlıkta tepsiye yayın. Çatal ile şekillendirip, üzerine yumurta sürün. 200 derece ısıtılmış fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "udi" tarafından gönderildi. 20.04.2017
|
Sivas Çöreği |
|
nurgöl
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115888
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2016
3,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
2 Su Bardağı Süt
250 g Tereyağı
10 gr Maya
Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Yumurta Sarısı
Eritilmiş yağ ve süt karışımına, maya, tuz ve un konularak çok katı olmayan bir hamur yoğrulur. Mayalanınca orta boy elma büyüklüğünde yumak alınır, 1,5 cm kalınlığında açılır ve üzerine tırnakla şekil verilir, yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
Not: Aynı hamura bir su bardağı ceviz içi katılarak da yapılır.
|
|