Kısa URL: https://ml.md/lc170970
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı makarna
Bir avuç çekirdeksiz zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
Makarnaları haşlayın. Bu sudan bir kaşık yoğurdun üstüne dökün. Ardından baharatları ekleyin.
Yoğurt karışımını blendırdan geçirin.
Makarnaları süzüp üzerine bu karışımı dökün.
İyice karıştırdıktan sonra bir kaseye dökün.
Sirke ve limon suyunu döküp yeniden karıştırın.
Bu sayede yağlarınız yakarken makarna sayesinde de tok kalacaksınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc57395
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2010
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
Ümit Usta
1 paket makarna
5 dal taze sarımsak
5 dal taze soğan
1 adet havuç
2 adet kırmızıbiber
3 adet kornişon turşu
150 gram kaşar peyniri
10-15 adet siyah zeytin
1/2 su bardağı ceviz
1/2 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Yeterince tuz ve karabiber
İsteğe göre mısır
Makarnayı haşlayalım. Taze soğanları ve sarımsakları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyıp ovalım.
Havucu haşladıktan sonra turşularla birlikte tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.
Cevizleri, çekirdeklerini ayıkladığımız zeytinleri ve kaşar peynirini de tavla zarı büyüklüğünde kesip hazırlayalım.
Hazırladığımız malzemeleri, haşladığımız makarnalara ilave edip yeterince zeytinyağını, limon suyunu ve baharatını katıp iyice karıştırarak servis yapalım.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.03.2023