Kısa URL: https://ml.md/lc120561
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016
2,656 defa indirildi / yazdırıldı
İnsan ve Ekmek
Bursa Büyükşehir Belediyesi
500 gram tam tahıllı buğday unu
1.5 çorba kaşığı tuz
1.5 çorba kaşığı soda
500 ml kaymak
Un, tuz ve sodayı bir kabın içinde karıştırın ardından kaymağı da ekleyip iyice karıştırın. Tezgahın üzerine un serperek hamuru yavaşça yoğurun.
Hamurun üzerine elinizle bastırarak 5cm kalınlığında açın ve bir bıçak yardımı ile düzgün bir şekilde kesin.
200 C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Hamur yeterince kabardığında ve kahverengi olduğunda fırından çıkarın ve soğuması için bekleyip servisini yapın.
½ su bardağı şeker
4 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
¾ çay kaşığı tuz
150 gram kuru üzüm
1 yemek kaşığı kimyon
2 yumurta (az çırpılmış)
1 su bardağı ayran
1 su bardağı ekşi krema
Fırınınızı önceden 175°C?ye ısıtın ve pişirme kabınızı yağlayın. Bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma tozu karbonat, tuz, kuru üzüm ve kimyonu karıştırın. Küçük bir kapta yumurta, ayran ve ekşi kremayı karıştırın.
Ununuz hamur kıvamına gelene kadar sıvı karışımı ile karıştırın. Hamurunuzu yapışkan kıvamda olana kadar yoğurun ve ardından pişirme kabına koyun.
Fırına vermeden önce ekmeğinizin üstünde kesikler oluşturun.
1 saat 15 dakika boyunca fırında pişirin ve üzerine bir yemek kaşığı un serperek servis edin.