|
Sodalı Kabak Kızartması |
|
orhanöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Salihli |
Kısa URL: https://ml.md/lc16484
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007
3,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kabak
2 Çorba kaşığı un
1 Tatlı kaşığı domates salçası
3 Bardak zeytinyağı
1 şişe maden suyu
Kabaklar temizlenip yıkandıktan sonra uzun ve ince dilimlere kesilir. Derince bır kapta salça biraz maden suyuyla ezilir. (sodanın hemen açılmış olması gerekir.) içine 2 kaşık un konur ve bu karışım maden suyuyla ile boza Kıvamına gelinceye kadar sulandırılır. Ayrıca bir kaba kuru un ve bir tutam tuz konur, bir tencereae bol zeytinyağı kızdırılır, hazırlanmış kabak dilimleri evvela kuru una, sonra salçalı karışıma bulanarak kızgın yağa atılır, çevirerek kızartılır. Temiz bir kağıdın üzerine alınır. Yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alınır, sıcak servis yapılır.
|
Sodalı Kabak Kızartması |
|
yüce çağla
Aşçı
Kayıt: 08.05.2017
Mesajlar: 15
|
Kısa URL: https://ml.md/lc125179
Gönderme Tarihi: 09.May.2017
830 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet iri kabak
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı buğday nişastası
Yarım şişe maden suyu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Kabakları yıkayalım ve üst kabuklarını kazıyalım, verev verev keselim.
Tencerede tuzlu su kaynatıp. Kaynayan suya atalım bir dakika kadar dursun alt üst edip hemen soğuk akan suya ( çeşme) tutalım. Şoklansınlar. Renkleri bozulmadan ve kabaklar çok fazla yumuşamadan kalsın.
1 yumurtayı derin kaseye kırıp üzerine yarım şise maden suyunu dökelim.
Karıştıralım un ve buğday nişastasını da ekleyelim bir çırpıcı yardımı ile boza kıvamına getirelim. Tuz, karabiber atalım. Tavamıza yağımızı alıp kızdıralım.
Sosumuza kabakları batırıp kızgın yağa atalım.
Arkalı önlü kızartıp kağıt havlu serili tepsiye alalım.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. İster nane, kırmızı biber, istersek dereotu ilave edelim. Sıcak servis yapalım.
|
|