Kısa URL: https://ml.md/lc162019
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
1,559 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yufka
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
İçi için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr kıyma
3 adet orta boy soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Yemeklik doğranan soğanları yağda kavurun.
Ardından kıymayı ekleyin ve suyu çekinceye kadar kavurun.
Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alın.
Kıymalı böreğin harcı soğurken sodalı sosu hazırlayın. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın. Bunun amacı böreğin kabarmasıdır.
Yufkayı açın ve güzelce bu karışımdan yufkaya sürün.
Kıymalı harçtan uzun kısma koyup rulo şeklinde katlayın. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış ya da kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
Diğer yufkalara aynı işlemi uygulayın. Kalan sosu kıymalı böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
Tepsiyi buzdolabına kaldırın ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc36885
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
5,466 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
300 gr. kıyma
1 bardak sıvı yağ
1 şişe sade soda
1 bardak süt
2 yumurta
2 adet soğan
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar az yağda kavurun. Sonrasında kıymayı, tuz ve karabiber ile birlikte ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma iyice, kavrulunca doğranmış maydanozu da ekleyip ateşten alın. Harcımız bir kenarda soğurken fırın tepsisini yağlayarak ilk kat yufkayı tepsiye serin. Sıvı yağı, sodayı, sütü ve yumurtaları bir kabın içinde çırpın, ikinci yufkayı sermeden önce arasına sodalı karışımdan bir miktar dökün. Sonrasında ikinci kat yufkayı da tepsiye serin. Bu katın üzerine kıymalı harcı koyun. Son kalan iki yufkayı da yine aralarına sodalı karışımdan ekleyerek tepsiye yerleştirin. En son olarak artan sodalı karışımı eşit yayılacak şekilde böreğin üzerine dökün. Fırına vermeden önce böreği yaklaşık 5-6 saat dinlendirin. Daha sonra 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırına vererek üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkan böreği sıcak sıcak servis edebilirsiniz.