Kısa URL: https://ml.md/lc95098
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
1,421 defa indirildi / yazdırıldı
5 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
1 Su bardağı Süt
250 gram Margarin
100 gram Beyaz Peynir
1 Kase Kaşar peyniri
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
1 Şişe Soda
Tuz
Yağlanmış tepsiye 1 kat yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine eritilmiş margarini kaşıkla gezdirelim. Tekrar yufka serelim. Yağ gezdirelim. Ortadaki yufkanın üzerine ezilmiş beyaz peyniri, kaşar rendesi, dereotu ve maydanoz karışımını serpiştirelim.
Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim. 3 yumurtayı sütle birlikte çırpıp tepsideki yufkaların üzerine dökelim.
Daha sonra sodayı da üzerinde gezdirelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc168987
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2022
463 defa indirildi / yazdırıldı
4 yaprak yufka
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
150 gram beyaz peynir
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Çörekotu
Bir kabın içinde sütü, sodayı ve sıvı yağını karıştırın.
Ardından bir tepsiye yufkalardan bir tane serin üzerine bu karışımdan sürün.
Akabinde üzerien bir tane daha yufka koyun.
Oda da bu karışımdan sürün.
İç malzeme olan peynir maydanoz ve baharatları karıştırın içine koyun.
Üzerine süt soda karışımından yeniden dökün.
Sonra yeniden yufka koyun üzerine soda karışımından sürün.
En son yufkayı da koyun. Bu kez soda karışımına bir tane yumurta kırın.
Bunun da en üste sürüp çörekotunu serpin.
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
30 dakika sonra tüketilmeye hazır!
Kısa URL: https://ml.md/lc158061
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
325 defa indirildi / yazdırıldı
Sos için bir kapta süt, sıvı yağ, yumurta ve maden suyunu karıştırın. 1 adet yufkayı yağlanmış fırın kabının içine, kenarları dışarıya sarkacak şekilde serin. Üzerine sodalı sostan birkaç kaşık gezdirin. 1 adet yufkayı iri parçalara ayırıp üzerine yerleştirin. Yeniden sos gezdirin. İç malzeme için peyniri çatalla ezin ve ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. İç malzemenin tamamını yufkanın üzerine yayın. Üzerine iri parçalara ayırdığınız 3'üncü yufkayı yerleştirip sos gezdirin. Fırın kabının kenarlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Kalan sosu sürün. Böreğin üzerine çatalla delikler açın. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişin.