Kısa URL: https://ml.md/lc143950
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019
499 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Bir kabın içinde yaş mayayı ezin ve üzerine maden suyu ve sıvı yağı ekleyin. Üzerine su ve yumurtayı da ekledikten sonra maya eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra, tuz, şeker ve unu ekleyin. Tekrar karıştırın.
Hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırdıktan sonra yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar haline getirerek orta kısmına iç harcını koyun.
Fırında 180 derecede 20 dakika pişirerek servise hazır hale getirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc155002
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2020
484 defa indirildi / yazdırıldı
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket maya
1,5-2 yemek kaşığı şeker
Un
Tuz
Yumurta sarısı
Harcı için;
Beyaz peynir
Maydanoz
Mayanın kabarması için bir kaba alıp toz şeker ve sütü ekleyip bekletin.
Kaba sonrasında sıvı yağ, maden suyu ve tuz ilave edin.
Alabildiği kadar unu azar azar ekleyerek yoğurun. Kıvamı elinize yapışmamasından anlayabilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra parçalar koparıp içerisine peynir ve maydanozdah hazırladığınız iç harcı koyun. Tercihen başka malzemeler de kullanabilirsiniz harç için.
Hazırladığınız poğaçaları birbirine değdirmeden fırın tepsisine yerleştirin ve mayalanması için en az yarım saat bekletin.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp tercihen çörekotu serptikten sonra önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc174632
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2023
109 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 su bardağı süt
3 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta beyazı
6,5 su bardağı un
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam
Öncelikle derin bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri ilave edin. Ardından üzerine ılık sütü ekleyin var maya eriyene kadar karıştırın. Daha sonra üzerine sodayı, sıvı yağı ve yumurtanın beyazını da ilave edin.
Unu azar azar olacak şekilde yavaşça ilave edin. Bu sırada tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Poğaçanızın hamuru ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Kabı streç filmle sarın ve 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın.
Süre sonunda fırın tepsisine pişirme kağıdı açın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde olacak şekilde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Pişirme kağıdı açtığınız fırın tepsisine yuvarladığınız hamurları dizin. Hamurların üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürün. Ardından susam serpiştirin.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Isınan fırına poğaça tepsisini verin ve üzerleri kızarıncaya dek 25 dakika kadar pişirin.