|
Sodalı Yufka Böreği |
|
Zehra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc6005
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006
5,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
2 şişe soda (maden suyu)
3 adet yumurta
1 su bardağı margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
2 su bardağı rende beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Öncelikle yağlanmış bir fırın tepsisine 1 kat yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine eritilmiş margarinden 1 yemek kaşığı kadar gezdirelim. Tekrar yufka serelim. Tekrar yağ gezdirelim. Ortadaki yufkanın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığımız maydanozu serpiştirelim. Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim. Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, soda ya da maden suyunu üzerine ekleyelim. Şimdi yumurtalı soda karışımını böreğin üzerine gezdirip, en az yarım saat bekletelim. Sonra da böreğimizi 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene dek en az 25 dakika kızartalım. Sonra da böreğimizi sıcak sıcak servis yapalım.
ML® Gazlı Börek için tıklayın
|
Sodalı Yufka Böreği |
|
belinda2000
Aşçı
Kayıt: 31.01.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11655
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
3,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 şişe soda
1 kg yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
beyaz peynir
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Yağlanmış tepsiye 1 kat yufkayı buruşturarak serin.. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, karışımını kaşıkla gezdirin. Tekrar yufka serelim. Yağ gezdirelim. Ortadaki yufkamın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığımız maydanozu serpiştirelim.Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim. 2 yumurtayı çırpalım. Tepsideki yufkanın üzerine dökelim. 2 şişe sodayı üzerine dökeüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene dek kızartalım.
Fotoğraf "bacı kalfa" tarafından gönderildi. 03.07.2015
|
Sodalı Börek |
|
merve x
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70450
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
2 şişe soda
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
İnce kıyılmış maydanozu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Sıvı yağ, yumurta, erimiş tereyağı ve sodayı da karıştırın. Üç adet yufkayı aralarına sodalı karışımdan sürerek tepsiye yerleştirin, üzerine peyniri yerleştirin. Kalan yufkaları da tepsiye koyun. Kalan sodalı karışımı üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "ilşah" tarafından gönderildi. 19.09.2017
|
Sodalı Börek |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc107510
Gönderme Tarihi: 11.May.2015
2,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram lor peyniri
100 gram beyaz peynir
2 adet haşlanmış patates
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı su ya da 2 şişe soda
Öncelikle içini hazırlamak için peynirleri ve patatesi rendeleyin. Maydanozu ekleyip hazırlayın. Yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen kesip üzerine bolca yağı koyun ve içi doldurup sarın. Daha sonra üzerine soda dökün ya da suyu dökün. Sonra suyunu sıkıp tepsiye dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin.
|
Sodalı Börek |
|
hat
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129196
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017
1,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yufka (5 adet)
150 gr erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardağı süt
Beyaz peynir
Maydonoz
Fırın tepsinizi yağlayın. Yufkalardan bir tanesini ayırın. Diğer yufkaları ikiye bölün. Yufkaların yarısını arasına hiçbir şey koymadan tepsiye tersli-düzlü dizin. Üstüne ezilmiş beyaz peynir ve maydanoz koyun. Kalan yarım yufkaları da üstüne serin. Ayırmış olduğunuz bütün olan yufkayı tepsinin üzerine serin, kenarlardan sarkan kısımlarını içe katlayarak en üst katmanın düz parça olmasını sağlayın. Böreği bıçak yardımıyla dilimleyin. Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine maden suyunu, sütü ve yumurtayı ekleyip çırpın. Dilimlenmiş böreklerin üzerine gezdirin. Tepsiyi en az 30 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra 200 derecede pişirin.
Not: Yufkalar bekledikçe harcı çekiyor ve nefis bir börek ortaya çıkıyor. Böreğin harcını bir gece önceden döküp Üzerini streç filmle kapatıp dolaba koyarsanız, ertesi gün sadece fırına sürmesi kalır.
|
Peynirli Sodalı Börek |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146822
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
540 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sos için bir kapta süt, sıvı yağ, yumurta ve maden suyunu karıştırın. 1 adet yufkayı yağlanmış fırın kabının içine, kenarları dışarıya sarkacak şekilde serin. Üzerine sodalı sostan birkaç kaşık gezdirin. 1 adet yufkayı iri parçalara ayırıp üzerine yerleştirin. Yeniden sos gezdirin. İç malzeme için peyniri çatalla ezin ve ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. İç malzemenin tamamını yufkanın üzerine yayın. Üzerine iri parçalara ayırdığınız 3'üncü yufkayı yerleştirip sos gezdirin. Fırın kabının kenarlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Kalan sosu sürün. Böreğin üzerine çatalla delikler açın. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişin.
|
Sodalı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158211
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo hazır yufka
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı yoğurt
3 su bardağı sıvı yağı
1 şişe soda
1 ay bardağı susam (üzeri için kullanılır)
İçi için:
1 tabak dolusu karışık peynir
7-8 dal maydanoz
1 tutam karabiber
Hazır yufkadan börek yaparken tepsiye yayacaksanız önce tepsiyi yağlamalısınız. Yağlanmış tepsiye yufkanızdan bir yufkayı kırışık şekilde yerleştirin. 1 adet yumurta, kalan Ayçiçek yağ, süt ve sodayı geniş bir kasede karıştırın. Ardından peynirli iç harç için maydanozları ince ince kıyın ve baharatla beraber harmanlayın. Yufkanızı önce sodalı karışımla ıslatın ve peynirli harcı yayın. Bir kat yufka, bir kat sodalı karışım, bir kay peynir harcı şeklinde böreğinizi tamamlayın. Kalan sodalı harcınıza bir yumurta sarısı ekleyip böreğinizin üst yüzeyine sürün ve susam dökün. Sodalı böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran böreğiniz pişmiş demektir. Dilimleyerek servis edin.
|
Sodalı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158461
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet hazır yufka
200 ml süt
200 ml yoğurt
200 ml sıvı yağ
2 adet yumurta
300 ml maden suyu
İçi için:
Yarım demet maydanoz
300 gram az yağlı peynir
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri için:
Yarım çay kaşığı susam ve çörekotu
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Yuvarlak fırın tepsimizi sıvıyağ ile yağlayalım.
Kalan sıvıyağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım.
İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
Peynirleri rendeleyelim, yumurta sarısıyla birlikte harmanlayalım.
Bir adet hazır yufkayı tepsinin içine serelim.
Dışarda kalan kısımları tepsinin ortasına doğru koyalım ve hazırladığımız sostan gezdirelim.
Üstüne yufka koyup peynirli iç harçtan koyalım.
Yufka bitene kadar işlemlerimizi tekrar edelim.
Harç bitip yufka kalırsa onları da tepsimizde soslayıp dizelim.
En üste maden suyunu dökelim.
Güzelce yedirerek bu işlemi yapalım.
Kalan sosu bir yumurta ile çırpıp böreğe dökelim.
Son olarak susam çörekotu ve tatlı kırmızı toz biberi böreğimizin üstüne dökelim ve 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.
|
|