|
Fransız Usulü Soğan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167545
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kasığı un
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Üzeri için;
Krokan ekmek
Kaşar veya parmesan peyniri
Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Soğanı da yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte sıvı yağda rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika karıştırmaya devam edin.
Üzerine et suyunu ve soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 10 dakikaya yakın kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Çorbanız kaynadığında ocaktan alın ve blenderdan geçirin.
Servis için; küp küp kestiğiniz ekmekleri tereyağında kavurun, peynirleri rendeleyin ve ısıya dayanıklı kâselere koyduğunuz çorbanın üstüne önce krokan ekmekleri sonra da peynirleri serpiştirip peynirler kızarana kadar fırınlayın.
|
Soğan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178115
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2024
149 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet soğan
100 gr tereyağı
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 dal taze kekik
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı un
2 litre et suyu
Baget ekmek
200 gram gruyere peyniri
Öncelikle soğanları, ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprakları ve taze kekikleri; eriyen tereyağında, orta ateşte sotelemeye başlayın. 30 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra orta ateşte 5 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine izin verin. Defne yapraklarını tencereden çıkartın. Kavrulan soğanlara unu katıp 5 dakika kadar kavurun. Un hafifçe kavrulduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin ve çorba karışımını kaynamaya alın. Pişirdiğiniz çorbayı, kaselere aldıktan sonra üzerlerine birer dilim baget ekmek yerleştirin. Rendelenmiş gruyere peyniri eklediğiniz çorbaları, fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
|
Soğan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178913
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
104 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
6 büyük soğan (ince dilimlenmiş)
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
8 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
1 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik (veya 1 çay kaşığı kuru kekik)
1 adet baget ekmeği (dilimlenmiş)
2 su bardağı rendelenmiş Gruyère peyniri (veya Parmesan)
Büyük bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte ısıtın.
İnce dilimlenmiş soğanları ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Soğanlar yumuşayıp kahverengileşene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Sık sık karıştırarak soğanların yanmamasını sağlayın.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha pişirin.
Unu ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Unun çiğ kokusu gidene kadar pişmesi önemlidir.
Et suyu veya tavuk suyu, defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Kaynamaya bırakın, ardından ateşi kısın ve çorbayı yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Bu süre zarfında çorbanın lezzetlerinin birleşmesi sağlanacaktır.
Baget ekmeğini dilimleyin ve fırında veya tost makinesinde hafifçe kızartın.
Fırını 200 dereceye ısıtın.
Çorbayı fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.
Her kasenin üzerine bir dilim kızarmış ekmek yerleştirin ve bolca rendelenmiş Gruyère peyniri serpin.
Kaseleri fırına yerleştirin ve peynir eriyip altın rengini alana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
Çorbaları dikkatlice fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
|
Soğan Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180520
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2024
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
6 adet büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı, soğanları daha kolay karamelleştirmek için)
1 yemek kaşığı un
1 litre et suyu (ya da tavuk suyu)
1 defne yaprağı
1 dal taze kekik (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
6 dilim baget ekmeği (kızartılmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanları ince ince yarım ay şeklinde doğrayın.
Büyük ve derin bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını orta ateşte eritin. Soğanları ekleyin ve üzerine şeker serpin (isteğe bağlı). Soğanları arada karıştırarak altın rengi alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Soğanlar yavaşça karamelleşmeli.
Karamelleşen soğanlara unu ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Un çorbanın kıvamını artıracaktır.
Kavrulan soğanlara et suyunu ekleyin. Defne yaprağını ve kekiği de tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyin. Çorbayı kaynamaya bırakın, ardından altını kısarak yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Kekik ve defne yaprağını çıkarın.
Baget dilimlerini fırında ya da tost makinesinde hafifçe kızartın. Çıtır çıtır olmalı.
Fırına dayanıklı kaselere çorbayı doldurun. Üzerine kızarttığınız ekmek dilimini yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini ekmeklerin üzerine serpin.
180°C ısısındaki fırında peynirler eriyip üzeri kızarana kadar, yaklaşık 5-10 dakika pişirin.
Çorba sıcak ve üzerinde erimiş peynirli ekmekle servise hazırdır.
|
|