Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Soğan Çorbası (Fransa) (10 adet - 2,729,106 defa bakıldı)

Soğan Çorbası (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soğan Çorbası (Fransa)

gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
Kısa URL: https://ml.md/lc1019
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2006
8,204 defa indirildi / yazdırıldı




60 gr tereyağı
yarım kilo dilinmiş soğan
2 adet et suyu tableti
defne yaprağı
tuz
karabiber
120 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük ekmek

Tereyağını eritip soğanları bu yağda iyice kavurun. tencereyi ateşten alıp içine 3 bardak suyu ve et tabletlerini ilave edin.tekrar ateşe koyun ve kaynatın. defne yaprağı, tuz, karabiberi içine katarak 40 dk kaynatın. ekmeği küçük dilimler halinde doğrayıp kızartın. üzerine rendelenmiş kaşarı koyun ve eriyinceye kadar pişirin. ekmekleri çorbaya atıp servis yapın.


ML® Soğan Çorbası için tıklayın



Fransız Usulü Soğan Çorbası

duygusal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.02.2015
Mesajlar: 23
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc105431
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2015
3,793 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
2 adet ekmek dilimi
50 gr kaşar peyniri

Soğanları piyazlık şekilde doğrayın. 30 dk. kadar kısık ateşte soğanları yağsız bir şekilde kavurun. Soğanların karemelize olması önemli.
Başka bir tencerede bir kaşık margarin ile birlikte unu kokusu çıkana kadar çevirip soğanı ekleyip 1-2 dakika döndürün.
Üzerine et suyunu yavaş yavaş ekleyin.
10 dakika kadar daha çorbanızı kaynatın ve ocağın altını kapatın. Çorbanızı kaselere paylaştırın.
Çorbanın ağzı büyüklüğünde kestiğiniz ekmek dilimini kasenizin üstüne yerleştirin.
Üzerine kaşar peyniri rendeleyin.
Fırına sürün ve peynirler kızarana kadar bekleyin.



Fransız Soğan Çorbası

memiş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2015
Mesajlar: 37
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc109920
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
3,296 defa indirildi / yazdırıldı




Fevziye Sürmeli

6 adet küp doğranmış kuru soğan
4 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 litre et suyu ya da 1 litre suya 2 adet et bulyon
Tuz
Kekik
Kırmızıbiber
Dilim ekmek
Kaşar peyniri rendesi

Doğradığınız soğanları, sarımsağı ve yağı kavurun. Üzerine unun hepsini ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine yavaşça 1 litre et suyunu ekleyin. Baharatlarını ekleyerek 10 – 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Fırını ısıtın. Çorbayı servise sunarken ekmeği çorbanın üzerine koyun. Peynir rendesi serpin. Peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Servise sunun.



Fransız Usulü Soğan Çorbası

baro
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc127263
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2017
1,797 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

600 g beyaz soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
2 defne yaprağı
5 su bardağı tavuk suyu
100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Bayat ekmek dilimleri

Piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında karamelize oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, defne yaprağı ve et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 15 dakika kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan alıp fırına dayanıklı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın ve bayat ekmek dilimlerini ilave edin. Isıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip ekmekler kızarana kadar pişirin.



Fransız Soğan Çorbası

sevda abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2020
Mesajlar: 35
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc153220
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020
1,001 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

4 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı oda sıcaklığında et suyu
3 su bardağı oda sıcaklığında su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Üzeri için:
Her bir kase için 2'şer dilim baget ekmek
Her bir kase için 1'er yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri
Her bir kase için 1'er tatlı kaşığı parmesan rendesi.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları, ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.
Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprakları ve taze kekikleri; eriyen tereyağında, orta ateşte sotelemeye başlayın.
25-30 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin.
Arzu ederseniz bir parça yağlı kağıdı, tencerenizin genişliği kadar daire şeklinde kesin. İyice ıslattığınız yağlı kağıdı doğranmış soğanların üzerine kapatın ve arada sırada karıştırarak işlemi tekrarlayın. Bu soğanlarınızın terlemesine yardımcı olacaktır.
Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra orta-yüksek ateşte 4-5 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine izin verin.
Kırmızı şarabı ekleyin. Yüksek ateşte, şarap uçana ve soğanlar kuruyana kadar kaynatma işlemini sürdürün.
Aromalarını soğana veren kuru kekik ve defne yapraklarını tencereden çıkartın.
Kavrulan soğanlara unu katıp 5 dakika kadar kavurun. Un hafifçe kavrulduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin ve çorba karışımını kaynamaya alın.
Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz çorbayı, kaselere aldıktan sonra üzerlerine birer dilim baget ekmek yerleştirin.
Rendelenmiş Gruyere ya da Emmental peyniri eklediğiniz çorbaları, 220 derece fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
Fırından çıkan çorbaların sıcak olduğunu, kendinize ya da misafirlerinize hatırlatarak servis edin.

Not: Şekerin açığa çıkması ve karamelize olmaları için düşük ısıda kavurmaya başladığınız piyazlık doğranmış soğanları, ısıyı arttırarak uzun sürede pişirmeye özen gösterin.



Fransız Soğan Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156230
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2021
486 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
İnce dilimlenmiş 3 tatlı soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
6 su bardağı et suyu
1 kurutulmuş defne yaprağı
2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
Küçük parçalar halnide dilimlenmiş baget ekmek
Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri
Servis için:
Taze frenk soğanı

Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin.
Soğanı ilave edip yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Ateşi kısın ve soğanlar altın sarısı ve karamelize olana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin. Sarımsakları ekleyin.
Soğan karışımına et suyu, defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Çorbanın tadı güzel olana kadar kısık ateşte 6-7 saat pişirin.
Daha sonra çorbayı tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Fırını ve fırına uygun kaseleri önceden ısıtın. Çorbayı fırına uygun kaselere koyun ve her birinin üzerine 2 dilim baget koyun.
Bagetin üstüne gravyer peyniri ekleyin.
Çorbayı, peynir eriyene ve iyice kızarana kadar 2-3 dakika fırında pişirin.
Frenk soğanı ile süsleyip servis edin.



Fransız Soğan Çorbası

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161990
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2021
349 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
6 su bardağı et suyu
1 adet kuru defne yaprağı
2 dal taze kekik
Koşer tuzu
Taze çekilmiş karabiber
4 dilim baget ekmek
Yarım su bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri
Servis için:
Taze frenk soğanı

Fransız soğan çorbası tarifi için öncelikle bir tavada tereyağını eritin. Minik minik doğranan soğanları soteleyin.
Ocağı kısın soğanlar altın sarısı ve karamelize olana kadar pişirmeye devam edin. Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin.
Soğan karışımına et suyu, kıyılmış defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Çorbayı kısık ateşte bir saat pişirin.
Daha sonra çorbayı tuz ve karabiberle baharatlandırın. Fırını ve fırına uygun kâseleri önceden ısıtın. Çorbayı fırına uygun kâselere koyun ve her birinin üzerine 2 dilim baget koyun. Bagetin üstüne gravyer peyniri ekleyin.
Çorbayı, peynir eriyene ve iyice kızarana kadar birkaç dakika fırında pişirin. Frenk soğanı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Fransız soğan çorbası hazır.



Fransız Usulü Soğan Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167545
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022
137 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kasığı un
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Üzeri için;
Krokan ekmek
Kaşar veya parmesan peyniri

Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Soğanı da yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte sıvı yağda rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika karıştırmaya devam edin.
Üzerine et suyunu ve soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 10 dakikaya yakın kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Çorbanız kaynadığında ocaktan alın ve blenderdan geçirin.
Servis için; küp küp kestiğiniz ekmekleri tereyağında kavurun, peynirleri rendeleyin ve ısıya dayanıklı kâselere koyduğunuz çorbanın üstüne önce krokan ekmekleri sonra da peynirleri serpiştirip peynirler kızarana kadar fırınlayın.



Soğan Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178115
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2024
104 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet soğan
100 gr tereyağı
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 dal taze kekik
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı un
2 litre et suyu
Baget ekmek
200 gram gruyere peyniri

Öncelikle soğanları, ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprakları ve taze kekikleri; eriyen tereyağında, orta ateşte sotelemeye başlayın. 30 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra orta ateşte 5 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine izin verin. Defne yapraklarını tencereden çıkartın. Kavrulan soğanlara unu katıp 5 dakika kadar kavurun. Un hafifçe kavrulduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin ve çorba karışımını kaynamaya alın. Pişirdiğiniz çorbayı, kaselere aldıktan sonra üzerlerine birer dilim baget ekmek yerleştirin. Rendelenmiş gruyere peyniri eklediğiniz çorbaları, fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar fırınlayın.



Soğan Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178913
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
39 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

6 büyük soğan (ince dilimlenmiş)
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
8 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
1 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
1 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik (veya 1 çay kaşığı kuru kekik)
1 adet baget ekmeği (dilimlenmiş)
2 su bardağı rendelenmiş Gruyère peyniri (veya Parmesan)

Büyük bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte ısıtın.
İnce dilimlenmiş soğanları ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Soğanlar yumuşayıp kahverengileşene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Sık sık karıştırarak soğanların yanmamasını sağlayın.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha pişirin.
Unu ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Unun çiğ kokusu gidene kadar pişmesi önemlidir.
Et suyu veya tavuk suyu, defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Kaynamaya bırakın, ardından ateşi kısın ve çorbayı yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Bu süre zarfında çorbanın lezzetlerinin birleşmesi sağlanacaktır.
Baget ekmeğini dilimleyin ve fırında veya tost makinesinde hafifçe kızartın.
Fırını 200 dereceye ısıtın.
Çorbayı fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.
Her kasenin üzerine bir dilim kızarmış ekmek yerleştirin ve bolca rendelenmiş Gruyère peyniri serpin.
Kaseleri fırına yerleştirin ve peynir eriyip altın rengini alana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
Çorbaları dikkatlice fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.







Soğan Çorbası (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri



(10 adet Soğan Çorbası (Fransa) 2,729,106 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası