|
|
SOĞAN ÇORBASI (Fransa) |
 |
anahtar
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc33414
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2009
4,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu (8 bardak)
50 gram rende gravyer peyniri (2 kahve fincanı)
100 gram tereyağı ya da margarin
40 gram un
600 gram soğan (6 büyük)
6 yarım ince dilim ekmek
1 Bir tencereye; 100 gram tereyağı ya da margarin ile aşağı yukarı yarım parmak en ve boyunda doğranmış 6 adet büyük soğan koyarak, soğanlar az ölmüş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 5 dakika kavurmalı, sonra soğanlara üç çeyrek kahve fincanı da un ilâve ederek ancak bir dakika kadar da soğanları unla kavurduktan sonra bunlara tavuk ya da et suyu ile 1 tatlı kaşığı da tuz katmalı ve tencerenin kapağını kapatarak çok küçük ateşte 30 - 40 dakika arasında kaynamağa bırakmalıdır.
2 Sonra çorbayı ince delikli bir süzgece alarak, üstüne bir kaşıkla bastıra bastıra çorba ve soğanları püre halinde süzgeçten geçirmeli ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım kaynattıktan sonra kâseye almalı; üstüne kabuklan çıkarılmış, ince dilim kesilmiş ve formda iyice kızartılmış 6 dilim ekmek ilâve etmeli ve yanmda iri rendelenmiş 2 kahve fincanı gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalı.
NOT: Arzu edilirse; çorbanın üstündeki ekmeklerin üzerlerine gravyer peyniri serperek, peynirler kızarmış bir hal alıncaya kadar çorba kâsesini kuvvetli fırında 10 dakika bırakmak suretiyle servis yapmalıdır.
|
FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI |
 |
Eda21
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc33260
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2009
5,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2-3 adet büyük boy soğan
30 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 litre su
90 gr. dilim dilim kesilmiş beyaz ekmek
75 gr. gravyer peyniri
tuz
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede kızdırın ve rendelenmiş soğanı bu yağda açık kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurun. Unu soğana katıp, birlikte biraz daha kavurun. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Ekmek dilimlerini yayvan bir tencereye dizin. Rendelenmiş peyniri üzerine ekin. Çorbayı ekmeklerin üzerine döküp servis yapın.
|
Soğan Çorbası (Fransa) |
 |
torun
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda |
Kısa URL: https://ml.md/lc27098
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2008
4,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 büyük soğan
100 gr. margarin
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Muskat
4 dilim francala
80 gr. kaşar peyniri
5 bardak etsuyu
Yapılışı:
Soğanları soyun, piyazlık doğrayın. Yağı eritin ve soğanları devamlı karıştırarak 10 dk. kavurun. Unu kavrulmuş soğanların üzerine serpin, hafifçe kavurun ve et suyunu üzerine dökün. Kapağı açık olarak 10 dk. kısık ateşte pişirin. Tuz, biber ve taze rendelenmiş muskatla tatlandırın. Ekmek dilimlerini fırın teline yerleşirin.
200 derecede ısıtılmış fırında alttan ikinci rafta 10 dk. fırınlayın. Başka bir yerde peyniri rendeleyin. Soğan çorbasını ısıya dayanıklı çorba kaselerine bölüştürün. Ekmek dilimlerinin üzerine peynirleri serpin ve bu dilimleri çorbaların üzerine koyun. Kaseleri yine 200 derecedeki fırına koyup, peynirler eridikten sonra çıkartarak servis yapın. Peyniri, ekmek dilimleri üzerine rendelemeden de koyabilirsiniz. Ekmek dilimi boyunda bir parça kesip koyun, eriyip kenarlarından akacak hale gelince kaseleri fırından çıkarın.
|
Soğan Çorbası |
 |
şekerim
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc26965
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008
4,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için: Rende kaşar
Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, sıvıyağda, yakmadan şeklini kaybedene kadar kavrulur. Üzerine un katılır, birkaç defa çevrilir. Su ve tuz eklenir. Sürekli karıştırarak pişirilir. Servis tabağına alınca üzerine kaşar serpilir.
|
Soğan Çorbası (Fransa) |
 |
çaça
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22477
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2008
4,832 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığ kekik
1 çay kaşığı tane karabiber
Tuz
Soğanlar iri doğranır, sıvı yağda pampeleştirilir. Bu arada temiz bir tülbent parçasına kekik, defne yaprağı tane karabiber ve maydanoz konur, sıkıca bağlanır. Soğanın üzerine un ve tuz eklenir, birkaç kez karıştırılır. daha sonra robottan geçirilerek püre haline getirilir. üzerine 1,5 litre sıcak su konur. Hazırlanan baharatlı torba çorbanın içine atılır. Bu şekilde kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. En son torba alınır. Sıcak servis yapılır.
|
FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI |
 |
sinan
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11383
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
4,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet Büyük Soğan
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Dana Bulyon
4-6 Dilim Ekmek
50 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Karabiber
Tuz
1. Tereyağını büyükçe bir tencerede eritin, ufak, ufak doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar karıştırın, 2 kaşık un ilave edin ve biraz daha karıştırın.
2. Bir tahta kaşık ile karıştırarak yavaş yavaş 1 litre kaynar su ekleyin. 1adet dana bulyon ve isteğe göre tuz ,biber ilave edin ve üzerinİ kapatarak 40-45 dakkika orta ateşte kaynatın.
3. Ekmek dilimleri üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştirin ve peynir eriyene kadar grill'e koyun.
4. Çorbayı tek kişilik kaselere boşaltın, her kase çorba üzerine 1 dilim kızarmış peynirli ekmek koyun ve sıcak olarak servis yapın.
ML® Fesleğenli Soğan Çorbası için tıklayın
|
Soğan Çorbası (Fransa) |
 |
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1019
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2006
8,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr tereyağı
yarım kilo dilinmiş soğan
2 adet et suyu tableti
defne yaprağı
tuz
karabiber
120 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük ekmek
Tereyağını eritip soğanları bu yağda iyice kavurun. tencereyi ateşten alıp içine 3 bardak suyu ve et tabletlerini ilave edin.tekrar ateşe koyun ve kaynatın. defne yaprağı, tuz, karabiberi içine katarak 40 dk kaynatın. ekmeği küçük dilimler halinde doğrayıp kızartın. üzerine rendelenmiş kaşarı koyun ve eriyinceye kadar pişirin. ekmekleri çorbaya atıp servis yapın.
ML® Soğan Çorbası için tıklayın

|
|