|
Soğan Çorbası |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95005
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık margarin
6 bardak et suyu
4 orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlar soyulup yıkandıkdan sonra ikiye bölünür. Yarım ay şeklinde ince ince doğranır. Bir tencerede margarin eritilip soğanlar içine konulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Un ilave edilip biraz daha kavrulur. Et suyu ve tuz bir tencereye alınır, kapak kapatılıp yarım saat kısık ateşde pişirilir. Çorba kaselerine alındıkdan sonrakaşar peynirle süslenir
|
Soğan Çorbası |
|
haza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc83417
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
8 Su Bardağı et suyu
1 Adet yumurta sarısı
2 Çorba Kaşığı un
1 Tutam tuz
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çay Kaşığı tane karabiber
4 Baş kuru soğan
1 Su Bardağı süt
Soğanlar irice doğrayıp çorba tenceresinde sana klasik ile hafif pembe kavrulur, un ilave edilerek birkaç kez karıştırılır. Et suyu ve tane karabiber ilave edilip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Yumurtanın sarısı, süt ile çırpılıp çorbaya karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır. Çorba kaselere konduktan sonra üzerine rendelemiş kaşar peyniri serpilir.
|
Soğan Çorbası |
|
usare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc81528
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
1,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 Gr Sana Klasik
5 Adet soğan
4 Dilim Baget Ekmek
1,5 Litre et suyu
1 Yeterince tuz
1 Yeterince karabiber
1 Çay Bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Et suyunu kaynamaya bırakın. Yağı eritip soğanları karamel rengi oluncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu soğanlara ilave edin ve 20 dakika kaynatın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Baget ekmekleri fırın ızgarasında hafif kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerlerine peynirli ekmek dilimlerini yerleştirip sıcak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79397
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
500 gr rendelenmiş soğan
12 Dilim kızarmış ekmek
1 Kase çiğ kreme
1 Tatlı Kaşığı tuz
200 gr rendelenmiş gravyer peyniri
4 Yemek Kaşığı un
1 Tatlı Kaşığı yenibahar veya köri
1 Litre et suyu
Rendelenmiş soğanı Sana margarinde pembeleşene kadar kavuralım daha sonra tuz un yenibahar ve et suyunuda katalım lapalaşmasını gidermek için kaşıkla süreklı karıştıralım kaynayana kadar tencereyı ocaktan aldıktan sonra kremayı ve peyniri ekleyıp iyice karıştıralım servis yaparken kızarmış ekmekle yapalım.
|
Soğan Çorbası |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79368
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı un (tepeleme)
4 Bardak su
4 Adet soğan
1 Adet yumurta sarısı
1 Bardak süt
50 gr kaşar rendesi
Tencereye margarini alıp eritelim.Piyaz doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Unu ekleyip yarım dk.daha un sararana dek karıştırarak kavuralım. Suyu azar azar ve karıştırmaya devam ederek ekleyelim. Tuzunu,biberini ayarlayalım,karıştırmaya ara vermeden üzeri göz göz olana dek pişirerek ateşten alalım. Çorbayı blendır yardımı ile pürüssüz kıvama getirelim tencereyi yeniden ateşe oturtalım. Yumurta sarısı ile sütü bir kapta çırpalım. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak ilave edelim. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım. Üzerine kaşar rendesi serperek servis yapalım.
|
Soğan Çorbası |
|
rukiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc78297
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
5 Su Bardağı su veya et suyu
500 gr sarı veya beyaz soğan
1 Çay Kaşığı kekik
Yeterince taze kekik
Yeterince tuz
2 Diş dövülmüş sarımsak
2 Yemek Kaşığı un
Yeterince karabiber
Yağı tencerede eritin. İnce doğranmış soğanları 10 dakika kavurun. Un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın. Su ilave edilip karıştırmaya devam edin. Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Taze kekikle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.04.2024
|
Soğan Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28440
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 kg soğan
- 10 bardak et suyu
- 200 g Sana
- 100 g kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı un tuz
- Baharat torbası için;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 2 diş sarımsak
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- 2 adet defneyaprağı
- 5 adet karanfil
Hazırlanışı
Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Bir tülbendin içine kekik, fesleğen, 2 diş sarımsak, karabiber, defneyaprağı ve karanfil koyup bağlayın.
Sana yağından bir kaşığını ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları koyarak 5 dakika kavurun. Unu ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edin. Tuzunu ve baharat torbasını koyup 30 dakika kaynatın.
Çorbanın pişmesine yakın tost ekmeklerinin kabuklarını çıkarıp dörde bölün. Bir tavada ayırmış olduğunuz bir kaşık Sana yağını eritip ekmekleri yağda kızartın.
|
|