|
Soğan Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179487
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyükçe Kuru Soğan
6 su bardağı Et Suyu ya da Su
1 fincan Un
2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir
2 yemek kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur.
Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır.
Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur.
Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.
|
Soğan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177800
Gönderme Tarihi: 17.May.2024
91 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 diş sarımsak
5 adet orta boy soğan
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç (İsteğe göre)
1 yemek kaşığı un
Tuz
1 litre su (Tavuk suyu olursa daha güzel olur)
İsteğe göre karabiber, reyhan
Soğanı, sarımsağı zeytinyağıyla çok kavurmadan bir tur soteleyin. Ardından unu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş suyu ilave edin. Ardından havucu da ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Baharatını ve tuzunu ekleyerek çorbanın altını kapatın.
Üzerine eritilmiş peynir ve kaşar koyarak servis edebilirsiniz.
|
Soğan Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172032
Gönderme Tarihi: 13.May.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı un
4-5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin. 1 kaşık tereyağını tencerede eritin. Eridikten sonra soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin. Sürekli karıştırarak beraber kavurmaya devam edin. Kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun. Un ile beraber soğanı 2 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Dilerseniz tavuk suyu ve sıcak suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz. Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin. Burada kullandığınız suyun mutlaka sıcak olması gerekmektedir. Bu şekilde ununuz topaklanmadan daha kolay açılacaktır. Ardından karabiber ve tuzunu ayarlayın. Ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz. Ocaktan aldığınız çorbanızı isteğe bağlı kruton ekmekle, üzerinde yağda yakılmış pul biber ile sıcak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166455
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek dilimleri
Soğanları ayıkladıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları küp küp doğrayın. Tereyağını zeytinyağı ile birlikte birlikte eritin. Soğan, sarımsak ve defne yaprağını da tencereye alıp soteleyin. Soğanlar yumuşayıp rengi değişmeye başladığında defne yaprağını tencereden çıkarın. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadığında baharatlarını ilave edin. Çorbayı fırında pişirmeye uygun kaselere ya da minik güveçlere paylaştırın. Üzerlerine incecik dilimlenmiş ekmekleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163238
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2022
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg sarı veya beyaz soğan
5 su bardağı su veya et suyu
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
Taze kekik
Öncelikle tereyağını tencerede eritin. İçerisine ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve 10 dakika kavurun.
Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın.
Kıvamı koyulaştığında su ilave edilip karıştırma işlemine devam edin. Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Son olarak üstünü taze kekik ile süsleyin.
Soğan çorbasını, zeytinyağlı biber dolması ile birlikte servis edebilirsiniz.
|
Soğan Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156551
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 büyük soğan
1 kaşık yağ
1 et tableti
Un
Tuz
Karabiber
Süt veya krema
Soğanlar yuvarlak doğranır ve kızgın yağda pişirilir.
Renginin atmaması için devamlı çevirmek lazımdır.
Et tableti ile çorba suyu hazırlanır içine soğanlar atılır bir müddet piştikten sonra istenirse blenderden geçirilir.
Un süt ve yağ koyulaştırılır, içine krema veya süt ilave edilir.
Çorbanın iservisi için sandviç ekmeği kaşar ile kızartılıp tabakların içine birer dilim konulur.
|
Soğan Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156036
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı şeker
Yarım paket krema (100ml)
5 su bardağı sıcak su(et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Çeyrek muskat rendesi (zorunlu değil)
Soğanları yarım ay şeklinde piyazlık doğrayalım.
Tencereye yağı koyup ısıtalım.
Soğanları ekleyerek kavuralım.
Bu sırada sarımsakları da soyup ince doğrayarak, soğanlarla birlikte kavuralım.
Kısık ateşte soğanlar hafif pembeleşmeye başlayana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Kavrularak tamamen yumuşayan soğana, 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Sonrasında unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar sürekli karıştırarak, kavurmaya devam edelim.
Yavaş yavaş çorbanın suyunu ekleyip diğer yandan hızlıca karıştıralım ki topaklanma yapmasın.
Topaklanma kalmayana kadar karıştırdıktan sonra kremasını ekleyip, yine hızlıca karıştıralım.
Çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Kıvamı koyulaşmaya başlayan kadar pişirmeye devam edelim.
Koyulaşmaya başlayan çorbamıza, baharat ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
Sonra ocaktan alıp, servis edebilirsiniz.
180 °C de ısınmış fırında kaşarlar eriyip üzerleri hafif kızarana, kadar tutalım.
Daha sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirelim.
|
Soğan Çorbası |
|
hacı karagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152507
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 litre et suyu
4 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 kahve fincanı silme un
Terbiyesi için:
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt
Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Daha sonra ince yarım halkalar halinde doğrayın. Tereyağıyla birlikte derin bir tencerede kavurun. Un katıp 2 - 3 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyip 30 dakika yavaş yavaş kaynatın. Süzgeçten süzerek başka bir kaba ekleyin. Tuz atıp tekrar ocağa alın. Sütle çırpılmış yumurta sarılarını eklerken bol bol karıştırın ve 2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar koyup fırında kızartın öyle servis edin.
|
Soğan Çorbası |
|
minikkis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Selanik |
Kısa URL: https://ml.md/lc152375
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış taze biberiye
Tuz
Karabiber
Üzerine:
6 dilim tost ekmeği
6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanları temizleyip, piyazlık doğrayın.
Tereyağını bir tencerede eritin ve soğanı sote edin.
Üzerine biberiyeyi ekleyin.
Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilave edip soğan yumuşayana dek pişirin.
2 Diğer taraftan tost ekmeklerinin kenarlarını alıp, ikiye bölün.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Pişen çorbayı blenderden geçirip, servis tabaklarına aktarın.
Üzerine kızarttığınız ekmek dilimlerini koyarak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141368
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
581 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
6 adet kuru soğan
6 dilim ekmek
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 adet kesme şeker
2 paket et bulyon
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Piyazlık doğradığınız soğanları sıvı yağ, karabiber, tuz ve kesme şekerle birlikte karamelize olana kadar karıştırarak kavurun. 3 bardak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Et bulyon, tereyağı ve 3 bardak su ilave edin. 20 dakika daha kaynatın. Kremayı ilave edip, bir taşım kaynatın. Ocağı kapatın.
Kaselere çorbayı paylaştırın. Kızarmış ekmek dilimlerini çorbanın üstünü kapatacak şekilde koyun. Üzerine kaşar peynirini bolca serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
|
Soğan Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125981
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
757 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta büyüklükte soğan
50 gram margarin
50 gram kaşar peyniri
1-2 adet et suyu
6 bardak su
Tuz
Karabiber
Önce soğanları piyaz şeklinde doğrayıp hazır edin. Sonra tencereyi yağı koyup eritin ve soğanları bu yağda iyice kavurun. Un ilave edin ve soğanların rengi kahverengine dönünceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın.
Zaman zaman tencereyi açın ve üstte oluşan köpüğü alın ve bu arada et suyu ile tuz ve karabiberi ilave edin, iyice piştikten sonra (servis yapacağınız sırada) üzerine peynir rendesi serpin. (Bu çorba için, bir servis usulü daha vardır: Çorbanız pişerken ekmekleri kare biçiminde kesin, üstüne rendelediğiniz peyniri koyup firrnda kızartın. Servis yaparken çorbanın üstüne, firında kızarmış bu ekmekleri ilave edin.)
|
Soğan Çorbası |
|
mihrican
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc91570
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2013
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 çay bardağı krema
1 adet yumurta sarısı
20 adet kiraz domates
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
Soğanları piyazlık doğrayıp bir tencereye aldığınız tereyağında beş dakika sote edin. Et suyunu katın ve 25-30 dakika pişirin. Krema ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak azar azar tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı blender'dan geçirip yeniden tencereye aktarın. Üzerine ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. İnce piyazlık doğranmış soğanı tereyağında kavurun, çorbanın üzerine ilave ederek servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
yurdi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc87360
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2013
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 bardak et suyu
3 çorba kaşığı su
2.5 kaşık tereyağı
4 tane soğan
2 avuç rendelenmiş gravyer peynir
3 yumurta sarısı
500 gr. süt
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır. Bir tencerede yağla hafif ateşte kızartmadan öldürülür. Un atılarak bir kaç kere karıştırılır ve et suyu birden boşaltılır. Tuz atılır. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Sonra hafif ateşe alınarak 45 dakika pişirilir ve bir süzgeçten süzülür. Tekrar ateşe konur. Diğer taraftan üç yumurta sarısı sütle çarpılarak çorbaya ilâve edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır. Servis esnasında çorbanın üstüne rendelenmiş peynir serpilir.
|
Soğan Çorbası |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80146
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo soğan
200 gram margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu (2 litre)
8 dilim 4x4 kızarmış ekmek
8 kaşık rendelenmiş gravyer
baharat torbası:
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı fesleğen (yoksa istemez)
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
1 bağ maydanoz sapı ve kökleri
3 diş karanfil
Soğanları piyaz doğrayınız ve tencereye yağı koyup eriterek soğanları ilâve ediniz.
Orta ateşte karıştırarak yakmadan 5 dakika kavurunuz.
Sonra unu ilâve edip bir kere karıştırarak tuzunu, et suyunu ve baharat torbasını ilâve edip ağır ağır kaynatarak 30 dakika pişiriniz.
Ateşten alıp baharat torbasını çıkarıp atınız.
Çorbayı sıcak olarak arzu ettiğiniz zaman kâselere boşaltıp üzerlerine birer dilim kızartılmış ekmek ve birer çorba kaşığı gravyer peyniri serpip fırına sürüp 1 dakika kızartarak servis yapınız.
|
Soğan Çorbası |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc72645
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2012
1,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
6 dilim ekmek
100 gram kaşar peyniri
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine unu serpiştirin. 5 dakika daha kavurup üzerine sütü ve suyu dökün. Sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca mutfak robotundan geçirin. Ekmekleri kızartıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirleri bölüştürün. Servis tabaklarına alınan çorbanın üzerine bu kızarmış ekmekleri paylaştırın ve sıcak servis yapın. Kalan peyniri de üzerine serpin.
|
Soğan Çorbası |
|
sabanur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72241
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
1,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet soğan
60 gr tereyağ
1.5 litre et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 dilim baget ekmek (üzeri için)
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
Soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Et suyunu kaynamaya bırakın. Tereyağını eritip soğanları karamel rengi oluncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu soğanlara ilave edin ve 20 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Baget ekmekleri fırın ızgarasında hafif kızartın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına verin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerlerine peynirli ekmek dilimlerini yerleştirip sıcak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67495
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
3,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
4 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tane karabiber
1,5 lt. su
Tuz
Soğanlar iri doğranır, sıvı yağda bir kaç dakika kavrulur. Kekik, defne yaprağı, tane karabiber ve maydanoz birlikte dağılmayacak şekilde sarılır ve tencereye konur. Soğanın üzerine un ve tuz eklenir, birkaç kez karıştırılır. Daha sonra malzemeler robottan geçirilerek püre haline getirilir. Üzerine 1,5 litre sıcak su konur. Bu şekilde kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra içindeki baharatlar alınır ve sıcak servis yapılır.
|
Soğan Çorbası |
|
dava adamı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc66925
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011
1,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
4 dilim kızarmış ekmek
50 gr. kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, eritilmiş yağda 5 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine unu ekleyip, unun rengi dönene dek kavurmaya devam edin. Ardından suyu katıp, 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı ısıya dayanıklı çorba kaselerine doldurun. Üzerlerine kızarmış ekmekleri yerleştirin. Ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında, peynirler eriyinceye dek bekleyin.
|
Soğan Çorbası |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66874
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
1,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
6 büyük boy soğan
2 kahve fincan, rende gravyer peyniri
1/4 kahve fincanı un
6 ince dilim ekmek
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar, tereyağında 5 dakika diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Un ilave edilir, bir dakika kadar tekrar kavrulur. Su, soğan, havuç, maydanoz sapı, pırasa, sarımsak ve tuz ile sığır eti veya kemik bir tencerede kaynatılarak hazırlanan 8 bardak (2 litre) et suyu ve 1 tatlı kaşığı da tuz katılır kapak kapatılarak çok kısık ateşte 30-40 dakika kaynamaya bırakılır. Ateşe oturtulur ve bir taşım daha kaynatılarak kâseye alınır. Üzerine kabukları kesilmiş, ince dilimlenmiş ve fırında iyice kızartılmış, ekmek koyulur ve iri rendelenmiş gravyer peyniri ile servis yapılır.
|
Soğan Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66432
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı su
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
2 dilim ekmek
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Suyu tencereye alın. Soğanların kabuklarını soyup iki-üç parçaya bölün ve yumuşayana dek pişirin. Soğanlarla birlikte suyu süzün, tekrar tencereye alıp, kaynatın. Unu ilave edip, karıştırarak kavurun. Soğanlı suyu, sütü ilave edin, 1-2 dakika daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Küp biçiminde doğranmış ekmekleri kalan tereyağla kavurun. Çorbayı kızarmış ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın.
|
|