|
Soğan Çorbası |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22608
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy soğan
5 su bardağı su
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Kekik
Bir tencerede yağı eritip unu kavurun. Rendelediğiniz soğanları tencereye ilâve edip pembeleşene kadar kavurun. Suyu yavaş yavaş ilâve edin. Yumurta sarılarını ve sütü ayrı bir kapta karıştırın. Yedire yedire çorbaya ilâve edin. Tuzunu katıp tencereyi ocaktan alın. Kâselere döktüğünüz çorbanın üzerine bir miktar kaşar peyniri rendesi, karabiber ve kekik ilâve edin.
|
Soğan Çorbası |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc64292
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
4 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Bir tencereye su ve pirinci koyup pirinçler şişene dek kaynatın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı pirinçli suyla ılıtın ve pirinci tencereye ilave edin. Beş dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
anahtar
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc33415
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2009
2,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu (8 bardak)
7 bardak su
400 gram soğan (4 büyükçe)
Tuz
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
4 dilim ekmek
90 gram un (1 kahve fincanı)
150 gram çiğ krema ya da süt (2 kahve fincanı)
Üzeri için:
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
75 gram gravyer peyniri
Hazırlanmış 8 bardak tavuk suyuna; 1 bardak su, 2 tatlı kaşığı tuz ile kabuklan ayıklanmış ve dörde bölünmüş 4 büyükçe soğan ilâve ederek soğanlar iyice pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte haşlanmaya bırakmalı ve soğanlar, pişince, bunları delikli bir kepçe ile sudan çıkararak, et makinesi ya da orta incelikte bir süzgeçten geçirmek suretiyle soğanları püre haline getirmeli sonra da bu püre soğanları tekrar tavuk suyuna katarak bir tarafa bırakmalıdır.
Bundan sonra, başka bir tencereye; 2 silme çorba kaşığı margarin koyarak, hafifçe kızdırdıktan sonra buna, elenmiş bir kahve fincanı da un ilâve etmeli, karıştırmak suretiyle 1 dakika kadar kavurduktan sonra azar azar olmak üzere, bir tarafa bırakmış olduğumuz soğanlı tavuk suyunu katmalı ve iyice karıştırmak suretiyle de hepsini iyice birbirleriyle erittikten ve tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye almalı ve üstüne de, ayrıca tavla zarı büyüklüğünde parçalara doğranmış ve 2 silme çorba kaşığı margarinde kızartılmış küçük ekmeklerle gayet ince rendelenmiş 75 gram gravyer peyniri serpilmiş olarak servis yapmalıdır.
|
Soğan Çorbası |
|
yeşil vadi
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51124
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. soğan (piyaz doğranmış)
5 bardak su veya et suyu
100 gr. margarin
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
Karabiber
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Tencerede margarinle, soğanlar kavrulur. Un konup 2 dakika daha karıştırılır. Et suyu veya 5 bardak su ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Kekik, sarımsak ve karabiber eklenip 30 dakika daha kaynatılır.
|
Soğan Çorbası |
|
sabanur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72241
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
1,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet soğan
60 gr tereyağ
1.5 litre et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 dilim baget ekmek (üzeri için)
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
Soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Et suyunu kaynamaya bırakın. Tereyağını eritip soğanları karamel rengi oluncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu soğanlara ilave edin ve 20 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Baget ekmekleri fırın ızgarasında hafif kızartın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına verin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerlerine peynirli ekmek dilimlerini yerleştirip sıcak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46157
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy soğan
3 çorba kaşığı yağ
3,5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
8 bardak su
2 çorba kaşığı un
5 dilim ekmek
Tuz
Biber
Hafif ateşte halka halka doğranmış soğan, un ve yağ ile biraz pembeleştirilir. Su ilâve edilirken unun topaklanmaması için iyice karıştırmalıdır. Biber ve tuz ilâve edip on beş dakika pişirilir. Çukur bir kaba ekmek dilimleri dizilir. Hazırlanan çorba üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve üzeri kızarıncaya kadar fırında bırakılır. Çorbanız servise hazırdır. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Soğan Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66432
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı su
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
2 dilim ekmek
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Suyu tencereye alın. Soğanların kabuklarını soyup iki-üç parçaya bölün ve yumuşayana dek pişirin. Soğanlarla birlikte suyu süzün, tekrar tencereye alıp, kaynatın. Unu ilave edip, karıştırarak kavurun. Soğanlı suyu, sütü ilave edin, 1-2 dakika daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Küp biçiminde doğranmış ekmekleri kalan tereyağla kavurun. Çorbayı kızarmış ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61227
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
1,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram soğan
150 gram yağ
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 litre su
6 dilim ekmek
100 gram un
Tuz ve biber
Halka halka kesilen soğan, un ve yağ ile hafifçe kavrulur. Su yavaş yavaş ilâve edilir. Biber ve tuz konur. 20 dakika pişirilir. Fırına giren çukur bir kaba ekmekler yerleştirilir. Üzerine hazırlanan çorba dökülür. Peynir rendesi serpilir. Üzeri kızarıncaya kadar fırında bırakılır. Sıcak servis yapılır.
|
Soğan Çorbası |
|
kıtır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc46662
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2010
1,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı soya yağı
1/2 kg. ince kıyılmış soğan
3 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dilim ekmek
Karabiber ve tuz
Yağı tencerede eritin, soğan ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye Kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Unu soğanın üzerine serperek 2-3 dakika daha karıştırın. Et suyunu katarak bir taşım kaynatın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika daha kaynatın. Tuz ve karabiber ilave edin. Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve ekmek dilimlerine eşit miktarda peynir sürün. Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Ekmekleri, peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyun. Peynirler eriyip pembeleşinceye kadar fırında pişirin ve servis yapın. Çorbasını evde yapacağınız ekmeğin içinde servis yapmak isterseniz 180 gram çavdar ununu, 5 gram tuz ve yeteri miktarda suyla yoğurup hamur haline getirin. 180 derece fırında 90 dakika pişirin. Kapak kısmını kesip içini kaşıkla boşaltarak tekrar fırında kurutun. Hazırlanan çorbayı, bu ekmeklere doldurarak, sıcak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65544
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet büyük boy soğan
5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 kahve fincanı un
8 su bardağı et suyu ya da su
6 ince dilim kızarmış ekmek
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tereyağını eritip üzerine ince kıyılmış soğanları ilave edin ve elde ettiğiniz karışımı beş dakika kavurun. Daha sonra üzerine unu eleyerek yaklaşık bir dakika daha kavurun. Et suyunu ve tuzu ilave edip, orta ateşte 35-40 dakika pişirin. Çorbayı blendırdan geçirin. Servis tabaklarına alınca üzerine ekmek dilimlerini koyun. Yemeğinizi rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
dava adamı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc66925
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
4 dilim kızarmış ekmek
50 gr. kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, eritilmiş yağda 5 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine unu ekleyip, unun rengi dönene dek kavurmaya devam edin. Ardından suyu katıp, 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı ısıya dayanıklı çorba kaselerine doldurun. Üzerlerine kızarmış ekmekleri yerleştirin. Ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında, peynirler eriyinceye dek bekleyin.
|
Soğan Çorbası |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80146
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo soğan
200 gram margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu (2 litre)
8 dilim 4x4 kızarmış ekmek
8 kaşık rendelenmiş gravyer
baharat torbası:
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı fesleğen (yoksa istemez)
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
1 bağ maydanoz sapı ve kökleri
3 diş karanfil
Soğanları piyaz doğrayınız ve tencereye yağı koyup eriterek soğanları ilâve ediniz.
Orta ateşte karıştırarak yakmadan 5 dakika kavurunuz.
Sonra unu ilâve edip bir kere karıştırarak tuzunu, et suyunu ve baharat torbasını ilâve edip ağır ağır kaynatarak 30 dakika pişiriniz.
Ateşten alıp baharat torbasını çıkarıp atınız.
Çorbayı sıcak olarak arzu ettiğiniz zaman kâselere boşaltıp üzerlerine birer dilim kızartılmış ekmek ve birer çorba kaşığı gravyer peyniri serpip fırına sürüp 1 dakika kızartarak servis yapınız.
|
Soğan Çorbası |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66874
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
1,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
6 büyük boy soğan
2 kahve fincan, rende gravyer peyniri
1/4 kahve fincanı un
6 ince dilim ekmek
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar, tereyağında 5 dakika diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Un ilave edilir, bir dakika kadar tekrar kavrulur. Su, soğan, havuç, maydanoz sapı, pırasa, sarımsak ve tuz ile sığır eti veya kemik bir tencerede kaynatılarak hazırlanan 8 bardak (2 litre) et suyu ve 1 tatlı kaşığı da tuz katılır kapak kapatılarak çok kısık ateşte 30-40 dakika kaynamaya bırakılır. Ateşe oturtulur ve bir taşım daha kaynatılarak kâseye alınır. Üzerine kabukları kesilmiş, ince dilimlenmiş ve fırında iyice kızartılmış, ekmek koyulur ve iri rendelenmiş gravyer peyniri ile servis yapılır.
|
Soğan Çorbası |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc72645
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2012
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
6 dilim ekmek
100 gram kaşar peyniri
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine unu serpiştirin. 5 dakika daha kavurup üzerine sütü ve suyu dökün. Sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca mutfak robotundan geçirin. Ekmekleri kızartıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirleri bölüştürün. Servis tabaklarına alınan çorbanın üzerine bu kızarmış ekmekleri paylaştırın ve sıcak servis yapın. Kalan peyniri de üzerine serpin.
|
Soğan Çorbası |
|
yurdi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc87360
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2013
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 bardak et suyu
3 çorba kaşığı su
2.5 kaşık tereyağı
4 tane soğan
2 avuç rendelenmiş gravyer peynir
3 yumurta sarısı
500 gr. süt
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır. Bir tencerede yağla hafif ateşte kızartmadan öldürülür. Un atılarak bir kaç kere karıştırılır ve et suyu birden boşaltılır. Tuz atılır. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Sonra hafif ateşe alınarak 45 dakika pişirilir ve bir süzgeçten süzülür. Tekrar ateşe konur. Diğer taraftan üç yumurta sarısı sütle çarpılarak çorbaya ilâve edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır. Servis esnasında çorbanın üstüne rendelenmiş peynir serpilir.
|
Soğan Çorbası |
|
mihrican
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc91570
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2013
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 çay bardağı krema
1 adet yumurta sarısı
20 adet kiraz domates
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
Soğanları piyazlık doğrayıp bir tencereye aldığınız tereyağında beş dakika sote edin. Et suyunu katın ve 25-30 dakika pişirin. Krema ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak azar azar tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı blender'dan geçirip yeniden tencereye aktarın. Üzerine ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. İnce piyazlık doğranmış soğanı tereyağında kavurun, çorbanın üzerine ilave ederek servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125981
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2017
758 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta büyüklükte soğan
50 gram margarin
50 gram kaşar peyniri
1-2 adet et suyu
6 bardak su
Tuz
Karabiber
Önce soğanları piyaz şeklinde doğrayıp hazır edin. Sonra tencereyi yağı koyup eritin ve soğanları bu yağda iyice kavurun. Un ilave edin ve soğanların rengi kahverengine dönünceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın.
Zaman zaman tencereyi açın ve üstte oluşan köpüğü alın ve bu arada et suyu ile tuz ve karabiberi ilave edin, iyice piştikten sonra (servis yapacağınız sırada) üzerine peynir rendesi serpin. (Bu çorba için, bir servis usulü daha vardır: Çorbanız pişerken ekmekleri kare biçiminde kesin, üstüne rendelediğiniz peyniri koyup firrnda kızartın. Servis yaparken çorbanın üstüne, firında kızarmış bu ekmekleri ilave edin.)
|
Soğan Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141368
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
581 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
6 adet kuru soğan
6 dilim ekmek
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 adet kesme şeker
2 paket et bulyon
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Piyazlık doğradığınız soğanları sıvı yağ, karabiber, tuz ve kesme şekerle birlikte karamelize olana kadar karıştırarak kavurun. 3 bardak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Et bulyon, tereyağı ve 3 bardak su ilave edin. 20 dakika daha kaynatın. Kremayı ilave edip, bir taşım kaynatın. Ocağı kapatın.
Kaselere çorbayı paylaştırın. Kızarmış ekmek dilimlerini çorbanın üstünü kapatacak şekilde koyun. Üzerine kaşar peynirini bolca serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
|
Soğan Çorbası |
|
minikkis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Selanik |
Kısa URL: https://ml.md/lc152375
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış taze biberiye
Tuz
Karabiber
Üzerine:
6 dilim tost ekmeği
6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanları temizleyip, piyazlık doğrayın.
Tereyağını bir tencerede eritin ve soğanı sote edin.
Üzerine biberiyeyi ekleyin.
Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilave edip soğan yumuşayana dek pişirin.
2 Diğer taraftan tost ekmeklerinin kenarlarını alıp, ikiye bölün.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Pişen çorbayı blenderden geçirip, servis tabaklarına aktarın.
Üzerine kızarttığınız ekmek dilimlerini koyarak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156036
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı şeker
Yarım paket krema (100ml)
5 su bardağı sıcak su(et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Çeyrek muskat rendesi (zorunlu değil)
Soğanları yarım ay şeklinde piyazlık doğrayalım.
Tencereye yağı koyup ısıtalım.
Soğanları ekleyerek kavuralım.
Bu sırada sarımsakları da soyup ince doğrayarak, soğanlarla birlikte kavuralım.
Kısık ateşte soğanlar hafif pembeleşmeye başlayana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Kavrularak tamamen yumuşayan soğana, 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Sonrasında unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar sürekli karıştırarak, kavurmaya devam edelim.
Yavaş yavaş çorbanın suyunu ekleyip diğer yandan hızlıca karıştıralım ki topaklanma yapmasın.
Topaklanma kalmayana kadar karıştırdıktan sonra kremasını ekleyip, yine hızlıca karıştıralım.
Çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Kıvamı koyulaşmaya başlayan kadar pişirmeye devam edelim.
Koyulaşmaya başlayan çorbamıza, baharat ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
Sonra ocaktan alıp, servis edebilirsiniz.
180 °C de ısınmış fırında kaşarlar eriyip üzerleri hafif kızarana, kadar tutalım.
Daha sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirelim.
|
|