|
Soğan Dolması (Elazığ) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116269
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
6 tane kuru soğan
1,5 su bardağı dolmalık pirinç
1 su bardağı kıyma
1 çorba kaşığı maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı veya tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Soğanların uç kısımları kesilir ve kabukları soyulur. Bir tencereye su ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynamaya başlayınca soğanlar ilave edilir, Soğanlar yumuşadıktan sonra, tencere ocaktan alınır. İç malzemeleri bir kap içine alınır ve iyice karıştırarak yoğrulur. Bu iç harç, soğanların içini birkaç kat çıkardıktan sonra iç malzeme olarak doldurulur. Yalnız pişerken taşmaması için soğanların içini tıka basa iç malzeme ile doldurulmaz. İçi dolmuş olan soğanları bir tencereye sıralayın ve üzerine tuz serpip, üzerine çıkacak kadarda su ilave edin Ortalama 25-30 dakika pişirilip ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.
|
Soğan Dolma (Elazığ) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178228
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kübra Polat
Elazığ Fabrikası (Sağlık Emniyet Çevre)
1 kg orta boy kuru soğan
500 gr yağsız kıyma
400 gr köftelik bulgur
100 gr sumak
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gr pirinç
Karabiber
Pul biber
Tuz
Soğanların kabukları soyularak suda haşlanır.
Kıyma, bulgur, tuz ve baharatlar yoğrularak iç harç hazırlanır.
Haşlanmış soğanlar, tepeleri yarıdan az kesilerek katmanlar halinde çıkarılır.
Çıkarılan soğan katmanlarının içine, hazırlanan iç harç doldurularak sumaklı suyla pişirilir.
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek ekşi sumak suyu ile servis edilir.
|
|