Kısa URL: https://ml.md/lc164386
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
145 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
2 adet beyaz soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İki baş soğan halka şeklinde doğranır ve suyunu salması için önceden tuz ile elde ovulur ve bekletilir.
Beş on dakika sonra sumak atılarak tekrar ovulur ve en son üzerinde zeytinyağı gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc147605
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2020
679 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet orta boy soğan
5-6 dal maydanoz
2 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Soğanı piyazlık doğrayın.
5 dakika kadar bol suyla yıkayın ve suyunu süzün.
Bu esnada maydanozları doğrayın.
Suyu süzülen soğanlara maydanozları ekleyin.
Limon suyunu soğanların üzerine gezdirin.
Sumak ve pul biber de ilave edip hepsini harmanlayın.
Salatanızı servis etmeden önce tuzunu da ekleyin.