|
Soğan Turşusu |
|
parantez
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc24667
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008
3,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyaz soğandan güzel olur. Ufaklarından seçip soyun. Kavanoza koyun. Üstüne su, sirke, tuz ilave edin. 5 gün sonra kontrol edip tadını ayarlayın. 20 günde hazırdır. (Ölçü; 1 litre su 200 gram tuz, yarım bardak sirke.)
|
Soğan Turşusu |
|
AnnemAnnem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc152205
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2020
326 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kırmızı soğan
1 su bardağı elma sirkesi
Yarım su bardağı su
1,5 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karabiber
Soğanları piyazlık doğrayın.
Sos tenceresini ocağa alıp içinde suyu ısıtın.
Şekeri ilave edip karıştırarak eritin.
Tuzu ve sirkeyi de ilave edin.
Soğanları tencereye ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Malzemeyi kavanoza aktarıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığına gelince servis edebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.
|
Soğan Turşusu |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160411
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet mor soğan
Yarım tatlı kaşığı sumak
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Elma sirkesi (Ortalama 1-1, 5 su bardağı kadar, kavanoz tamamen sirke ile dolacak)
İlk olarak soğanları incecik halkalar halinde kesmekle başlayalım.
Sonrasında yarım kiloluk kavanoz içine bastırarak yerleştirin
Üzerine; sumak, kaya tuzu, şeker ve limon tuzunu koyup kavanozu tamamen elma sirkesi ile doldurun, ardından ağzını sıkıca kapatın.
Şeker oranının fazla olmaması gerekir, aynı zamanda tuz miktarından fazla olmalı
Turşunuz hazır, ertesi gün yemeye başlayabilirsiniz.
|
|