|
Soğanlı Börek |
|
scarlett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc16262
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
5,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 adet yumurta
alabildiği kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 adet orta boy kuru soğan
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
10-12 dal maydanoz
Unun ortası havuz gibi açılır, ortasına kabartma tozu, tuz, yumurta ve kıvam alana kadar su eklenerek yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir, bu arada iç hazırlanır, kuru soğan yarım daire şeklinde ince doğranır, sıvıyağda şeklini kaybedene kadar kavrulur, 1 tatlı kaşığı kadar un serpilir, ince kıyılmış maydanoz eklenir, ateşten alınır. Dinlenen hamur 2 parçaya ayrılır, yuvarlak fırın kabı çapında açılır, yağlanmış fırın kabına kenarlarından yükselterek yerleştirilir, üzerine ılımş soğanlı iç konur. Kalan hamur da açılarak üzerine yerleştirilir, kenarları birbirine yapıştırılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.
|
Soğanlı Börek |
|
dr.f
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc41691
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009
3,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 g un
1 paket Instant Maya
2 çay kaşığı tozşeker
yarım su bardağı su
4 soğan
4 çorba kaşığı margarin
2 dilim dil peyniri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber.
HAZIRLANIŞI
Una 1 tutam toz seker, maya ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerine sıvı yağ sürün. Nemli bezle örtüp 1 saat dinlendirin. 2 kaşık sıvı yağı ekleyip tekrar yoğurun ve nemli bezle örtüp yarım saat daha bekletin. Soğanları ince ince doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları pembeieştirin. Tuz ve karabiber ilave edip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Fırın kalıbına yağlı kağıt döşeylp hamuru yayın ve kalan toz şekeri serpin. Dil peynirini tel tel ayırıp böreğin üzerine serpiştirin, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
SOĞANLI BÖREK |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74213
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
2,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gr. un
250 gr. beyaz peynir
1/2 bardak su
Tuz
İçi için:
8 büyük soğan
125 gr. margarin
Yağlamak için zeytinyağ
1 küçük kap yoğurt
3 yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
3 çorba kaşığı nişasta
Hamuru için unu bir kaba eleyin. Peyniri üzerine ufalayın ve unla iyice karıştırın. Suyu ilave edin. Tuz, serpin. Hepsini birlikte yoğurup hamur haline getirin. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Soğanları ayıklayın, büyük büyük doğrayın. Margarinde pembeleştirin. Soğanların iyice yumuşamış olmasına dikkat edin. Soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış olan tezgahta açın. Kalıbınıza yağlanmış olan yağlı kağıt yayın. Hamuru içine yerleştirin. Soğanı muntazam olarak hamurun üzerine dağıtın. Yoğurdu yumurtalar, baharat ve nişasta ile karıştırın ve bu karışımı soğanların üzerine dökün. Kalıbınızı kızdırılmış olan fırının alt gözüne sürün ve 25 dakika pişirin.
|
Soğanlı Börek |
|
ayser
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc100080
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2014
1,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 su bardağı kadar un
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
2 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
Öncelikle hamuru yoğurmak için bir kabın içinde tüm malzemeyi yoğurup 20 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra da 5 bezeye ayırıp açın. Üzerine sıvı sürüp hamurları büyütün. Üç kat yufkayı tepsinin tabanına döşeyip iç harcını yerleştirin. Üzerine tekrar üç kat hamur yapın ve 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirmeye bırakın. Dilimleyip servis yapın. İç harcı için de taze soğanı doğrayıp suyunu sıkın. İçine lor peyniri ekleyip karıştırın.
|
Soğanlı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158690
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru için:
Üç buçuk su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 adet kesme şeker
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
İçi için:
5 adet orta boy kırmızı soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yarım su bardağı suya maya ve kesme şekeri koyup eritin. Erimiş maya, sıvı yağ ve tuzu una ekleyip karıştırın. Kalan suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Diğer taraftan soğanları temizleyip, yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanları ilave edin ve kısık ateşte 20- 25 dakika kavurun. Sürenin sonunda soğana dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin. 5 dakika daha kavurup ılınmaya bırakın. Dinlenen hamuru yeniden yoğurup rulo haline getirin. Daha sonra 9 parçaya bölün. Her parçayı merdane ya da elinizle 20 cm uzunluğunda 15 cm eninde dikdörtgen halinde açın. Hamurların ortasına 2 çorba kaşığı soğanlı harç koyun. İki tarafından kapatın ve kendi etrafında gül şeklinde sarın. 28 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp hamurları yerleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ sürün. 10 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
|
|