|
Soğanlı Bulgur Pilavı |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc745
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2005
5,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 çorba kaşığı yağ
4 soğan
2 su bardağı yıkanmış bulgur
2 kaşık salça
3 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz
Soğanları ince ince doğradıktan sonra bir tenceredi 6 kaşık yağda çevirin. 2 su bardağı pilavlık bulguru katıp, soğanlar ölünceye kadar orta ateşte çevirmeye devam edin. Salçayı eritip 3 bardak kaynar suyla birlikte tuzunu biberini koyup pişirin.
|
SOĞANLI BULGUR PİLAVI |
|
Kenan Manaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22911
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008
3,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 su bardağı bulgur
2 adet soğan
2 sivri biber
3 çorba kasığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz
2 adet domates
Yapılışı:
Sıvı yağı pilav tenceresine koyup kızdırın. Soğanı küçük küçük doğrayıp, domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Soğan ve domatesleri yağda kavurun. Üzerine halka halka doğradığınız sivri biberleri ilâve edip domatesler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Bulguru ayıklayıp yıkayın ve tuz ilâvesiyle tencereye katıp karıştırın. 4 bardak sıcak et suyu veya suyu bulgurun üzerine döküp kısık ateşte bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını eritip kızdırın ve bulgur pilavının üzerine dökün. Karıştırarak servis yapın.
ML® Patatesli Bulgur Pilavı için tıklayın
Fotoğraf "mehmet çınar" tarafından gönderildi. 19.01.2021
|
Soğanlı Bulgur Pilavı |
|
ahugökşen
Aşçı
Kayıt: 16.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23854
Gönderme Tarihi: 16.May.2008
3,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorb kaşığı salça
4 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
3 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Az tuz
Tencereye su, salça ve tuz konur. Kaynayınca yıkanmış bulgur atılır. Kapak kapatılır, orta ateşte 17 dakika pişirilir. Bu arada yarım ay şeklinde doğranmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir, tuz atılır. Pişen bulgurun üzerine eklenir, karıştırılır, sıcak servise sunulur.
|
SOĞANLI BULGUR PİLÂVI |
|
Ofelya
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57039
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2010
3,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çentilmiş soğanları kavurduktan, tuz ve biberini serptikten sonra, pilâv suyunu katmalı, etler pişmeğe yüz tutunca bulguru salmalı ve suyunu çekince kızgın tereyağını gezdirmeli. Kapağını kapayıp ağır ateşte biraz bırakmalı ve karıştırıp tabaklara servis yapmalıdır.
|
|