|
Soğanlı Ekmek |
|
anfora
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc31267
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet soğanı doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. 1 tatlı kaşığı pul biter ekleyip soğutun. 4-4,5 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. Birer tatlı kaşığı tuz ve şeker ile 3,5 çay bardağı ılık su ekleyip yoğurun. 1 su bardağı kaşar rendesi ile soğanları ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. Hamuru 12 parçaya bölün, her birini yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın. 20 dakika daha üzeri kapalı bekletip 180 C'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
ML® Soğanlı Ekmek için tıklayın
|
Soğanlı Ekmek |
|
bebeto
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2012
Mesajlar: 83 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc84725
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2012
2,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
10 gram yaşmaya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, mahlep
1 çorba kaşığı şeker
2,5-3 su bardağı un
1 demet taze soğan
150 gram beyaz peynir
Yoğurma kabının içinde unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip fazla unu bulaştırmadan karıştın ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Mikserin içinde yıkanmış kıyılmış taze soğan püre haline getirin. Bu karışımın içine mahlep yumurta, sıvı yağı, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak ve beklettiğiniz mayalı karışımı da ekleyip pürüzsüz bir hamur yapın. Bu hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan parçalar kopartın ve top haline getirin. Biraz avuç içinde açıp içine peynir koyup katlayın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarışı sürüp çatalla şekil verin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkartıp ılık hale gelince servis yapın.
|
Soğanlı Ekmek |
|
faika hala
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141850
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2019
802 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı kuru maya
6 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
3 adet kurutulmuş kırmızı biber
6 dal taze soğan
2 adet haşlanmış patates
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı siyah zeytin
Yarım su bardağı beyaz peynir
Kuru biberi ılık suda bekletin. Bir kabın içinde ılık sütle mayayı eritin. Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve un koyun. Yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü kapalı olarak en az 30 dakika dinlendirin.
İyice yıkadığınız yeşil soğanları ayıklayıp, ince ince kıyın. Beyaz peyniri rendeleyin. Kırmızı biberi doğrayın. Haşlanmış patatesi küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Bütün bu malzemeleri hafifçe karıştırın. Bu harcı mayalanan hamurla birlikte de yoğurun.
Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın, hamuru yerleştirip 35 dakika bekletin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
|
Soğanlı Ekmek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173374
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2023
99 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
3 tatlı kaşığı kuru maya
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
4 su bardağı un
1/2 su bardağı minik minik doğranmış soğan
5 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
Öncelikle ılık süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun iki katına çıkması için yaklaşık bir saat bekliyoruz. Diğer yandan iki kaşık margarin ile soğan, sarımsak ve maydanozu biraz kavuruyoruz. Kabaran hamuru merdane ile açıyoruz, içini hafif yağlayarak harcımızı koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve hamurun iki katına çıkana dek kabarmasını bekliyoruz. 260 derece fırında, hamur altın sarısı renk alana kadar pişiriyoruz.
|
|