Tavaya sıvı yağı koyun. İnce ince kıydığınız sivri biberleri ekleyin. Biraz kızardıktan sonra ince kıyılmış bir adet soğanı ekleyin. Kısa bir süre kavurun ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun ve ardından yumurtaları kırın. Üstüne tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.
Ocağın altını kapatmaya yakın küçük bir parça tereyağı ekleyip katlama tekniği ile biraz karıştırın. Menemeniniz hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc158646
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
224 defa indirildi / yazdırıldı
1 Tane Yumurta
2 Tane Domates
1 Tane Sivri Biber
1 Tane Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Az sıvı yağ
Tuz
Soğan, biber ve domatesler (kabuğu soyulacak) doğranarak hazırlanır.
Yayvan bir tavaya tereyağı ve az sıvı yağ konur.
Soğan ve biber atılarak kavrulur ancak yanmamasına dikkat etmelisiniz.
Sonra soyulmuş domates ve tuz atılarak karıştırılır.
Domatesler az suyunu salana kadar pişirilir son olarak da yumurta kırılarak karıştırılır.
Kısık ateşte biraz pişirilir.
İsterseniz yumurta miktarını artırabilirsiniz ve yumurtayı ayrıca çırparak ekleyebilirsiniz.
Pişen soğanlı menemen servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc167690
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
278 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4-5 adet sivri biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yumurta
İlk olarak tavaya tereyağını alıyoruz ve eritiyoruz. Üzerine küp küp doğranan soğanları ekliyoruz. Pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından ince ince doğranan sivri biberleri ekliyoruz. Biberleri 5-6 dakika pişiriyoruz. Domatesleri ekliyoruz. Domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırıyoruz. Çatal ile çırptığımız yumurta beyazlarını, karışıma ekliyoruz. İyice pişiriyoruz. Yumurta sarılarını ekliyoruz. Tercihe göre çok veya az pişirip, menemeni ocaktan alıyoruz.