Kısa URL: https://ml.md/lc82646
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
100 gram mevsim yeşillikleri
150 gram arpacık soğan
2 çorba kaşığı kapari
1 domates
1 salatalık
1 havuç
2 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeşillikleri bol suda yıkayıp süzün. Havuç, salatalık ve domatesi de doğrayın. Arpacık soğanlarını zeytinyağında 5 dakika kadar sote edin. Yeşillikleri irice doğrayın ve diğer bütün malzemeleri tavada karıştırıp 3 dakika daha kavurun. Zeytinyağı ve limonlarla lezzetlendirip sandviç ekmeklerinin içlerine doldurun.
Kısa URL: https://ml.md/lc89753
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2013
1,518 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kırmızı soğan
2 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram kaşar peynir rendesi
10 adet zeytin
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
6 dilim kepekli ekmek
Patlıcanları bıçakla ezin, üzerine tereyağını eritip ekleyin ve ezerek karıştırın. İçine kaşar peyniri rendesini de ekleyip ezilmiş sarımsakları, doğranmış soğanı, çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle beraber karıştırın. Közlenmiş kırmızıbiberleri bıçakla kıyıp içine ekleyin. Bu karışımın içine zeytinyağı ekleyip lezzetine lezzet katın ve kızarmış ekmeklerin içlerine doldurun. Servis tabaklarına yerleştirip sofraya alın.