Hamuru için:
2.5 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
İçi için:
1 kg soğan,
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta
50 gram susam
İç malzeme için soğanları ince piyazlık doğrayın ve zeytinyağında krem kıvamına gelinceye kadar iyice kavurun. Tüm hamur malzemesini yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Daha sonra iki eşit parçaya bölün. Unlu zeminde merdane yardımıyla orta boy yuvarlak kek kalıbı büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba bir parça hamuru elinizle bastırarak yayın. Üzerine harcı yerleştirip, ikinci parça hamuru üzerine kapatın. Çırpılmış yumurta sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Kare şeklinde keserek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc185239
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı
MasterChef
4 adet hazır yufka (veya ev yapımı açma hamur)
4 büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzeri için susam veya çörekotu
Kuru soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında yavaşça kavurun.
Tuz ve karabiber ekleyerek soğanlar karamelize olana kadar pişirin.
Yufkayı tezgâha serin, üzerine zeytinyağı sürün.
İçine soğanlı harçtan yayın.
Yufkayı rulo yapın ve gül böreği şeklinde kıvırın.
Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
Hazırlanan börekleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizin, üzerine biraz zeytinyağı sürün ve susam serpin.
180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Soğanlı Girit böreğini sıcak sıcak, yanında süzme yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.