|
SOĞANLI YAHNİ |
|
Cuma Kılan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc15856
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2007
2,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun eti,
2 defne yaprağı,
10 orta boy soğan.
2 kaşık sadeyağ,
tuz, biber,
1 kaşık sirke
Soğanlar soyulup dörder ya da altışar parçaya ayrılır. Koyun etinin yağlı parçalarından kuşbaşı olarak tencerede sade yağ ile kavrulur, soğanlar, tuz, biber, 2 defne yaprağı. İki kepçe kadar da et suyu ya da ilâve edip orta ateşte soğanlar ilik gibi oluncaya kadar pişirilir. İndirilmesi yaklaşınca üzerine sirke gezdirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra indirilir.
|
SOĞANLI YAHNİ |
|
Alaçatı
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc24746
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
3,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuşbaşı et
15 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Yarım bardak ayçiçek yağı
Etleri yağda kavurun. Kendi suyunu çeksin. Soğanları dörde bölüp ete katın ve 10 dakika da soğanları kavurun. Tuzunu da katın. Domatesleri soyup doğrayın. Biberleri de doğrayıp ete katın ve 5 dakika kavurduktan sonra salçayı da katıp karıştırın ve ağzını kapatın. Hafif ateşte 1 saat pişirin. Suyunu çekerse bir çay bardağı su koyun. Altı az yanarsa ağzı da iyi kapatılırsa hem çabuk pişer, hem de suyunu çekmez.
ML® Kork Yahnisi için tıklayın
|
SOĞANLI KOYUN YAHNİSİ |
|
arıkuşu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc34129
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2009
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram koyun eti
600 gram soğan (6 büyük)
100 gram sadeyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı)
3 bardak su
1 tatlı kaşığı bahar, tarçın
300 gram domates (2 orta) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Tuz
1 Bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile kemikli olarak, yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 900 gram koyun eti koyarak, etler suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmalı, sonra da bu etlere; piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde doğranmış altı büyük baş soğan ilâve ederek, soğanlar iyice ölmüş bir hal alıncaya kadar bunları 10-15 dakika kavurmalıdır.
2 Soğanlar ölünce; kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış iki büyük domates ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 tatlı kaşığı tarçın - bahar, yarım çorba kaşığı tuz ile 3 bardak da sıcak su ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve etler iyice pişinceye kadar bunları ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 2 saat pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
YAHNİ (Soğanlı) |
|
Amigo
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Meksika |
Kısa URL: https://ml.md/lc53167
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2010
2,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eti kesiniz. Tuz ve Baharat serpiniz. Bir iki diş sarımsak koyunuz. Etlerle beraber oluncaya dek su doldurunuz. Beş dakika sonra içine 20 tane küçük soğan atınız, arada karıştırarak pişiriniz.
|
Soğanlı Yahni |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64422
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
3,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet boy soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Tuz
Dörde bölünmüş soğanları tereyağında 5 dakika kavurup eti ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 su bardağı sıcak su ve tuz koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "pazartesi" tarafından gönderildi. 02.12.2014
|
Soğanlı Yahni |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70643
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2011
2,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
250 gr (17 çorba kaşığı) tereyağı
1 kg soğan (3'ü iri, kalanı ince doğranmış)
1 su bardağı et suyu
4 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
4 yeşil sivri biber (çekirdekleri temizlenip, her biri 3'e bölünmüş)
Büyükçe bir tencereye 200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca eti ve iri doğranmış soğanları ekleyip 7-8 dakika, arasıra karıştırarak, iri soğanlar iyice pembeleşene kadar pişiriniz. (Etler bıraktıkları suyu tamamen çekmedilerse, biraz daha pişiriniz.) Et suyunu ekleyip 3-4 dakika daha, karıştırmaya devam ederek pişiriniz. Domatesleri ekleyip, birkaç kez karıştırdıktan sonra, etleri örtecek kadar sıcak su katıp, tuzunu serperek orta ateşte 1-1+1/2 saat, etler yumuşayana kadar pişiriniz.
Kalan 50 gr (3+1/2 çorba kaşığı) yağı, küçük bir tavada orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, kalan ince doğranmış soğanları ve yeşil sivri biberleri ekleyip 3-4 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, pişmiş soğan ve biberleri etlerin bulunduğu tencereye ekleyerek, yahniyi orta ateşte 10 dakika daha kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, yahniyi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
|
Soğan Yahnisi |
|
öner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc89319
Gönderme Tarihi: 18.May.2013
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram arpacık soğan
400 gram kuzu kuşbaşı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 çorba kaşığı limon suyu
1 tutam tarçın
2 defne yaprağı
Tencereye kuşbaşı doğranmış etleri koyup kavurun. 15 dakika kendi suyuyla pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine tereyağını, sarımsakları doğranmış soğanı ve defneyaprağını ekleyip yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Etler pişince üzerine nar ekşisini ve tarçını ekleyip karıştırın. Farklı bir sunum için bir kabın içine yerleştirip tabağa ters çevirip, servis tabağına alıp, yanında pilavla birlikte sıcak olarak ikram edin.
|
Soğan Yahnisi |
|
kurşun kalem
Aşçı
Kayıt: 02.05.2014
Mesajlar: 16 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc97908
Gönderme Tarihi: 03.May.2014
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet soğan
400 gram kuzu kuşbaşı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı pekmez
Tencereye kuşbaşı doğranmış etleri koyup kavurun. 15 dakika kendi suyuyla pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine tereyağını, sarımsakları ekleyip karıştırın. Bu etli karışımı da kabuklu olarak ortadan kesilmiş soğanların içine paylaştırın. Daha sonra bir güveç kabında ya da tencerede kısık ateşte yaklaşık 45 dakika az su ekleyip pişmeye bırakın. Pişmesine yakın içine pekmezi, üzümü ve limon suyunu ilave edip 5 dakika kaynatıp servis tabağına alın. Sıcak olarak ikram edin.
|
|