Kısa URL: https://ml.md/lc175039
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yarma
1 çay bardağı beyaz fasulye
3 su bardağı yoğurt
4,5 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı kadar yarmayı suya koyun.
Bir gece suda bekletin.
Sabah olduğunda su içindeki yarmayı güzelce yıkayın.
Ardından bir tencerenin içine soğuk su ve yıkamış olduğunuz yarmayı ekleyin.
Yarmayı yarım saat haşlayın.
Başka bir tencereye beyaz fasulyekoyun ve yarım saat haşlayın.
Yarım saatin sonunda beyaz fasulyeyi süzün ve suyun içindeki yarmanın üzerine ilave edin.
Tuzunu ekleyin.
Yarmayı ve beyaz fasulyeyi 2 – 3 dakika beraber kaynatın.
Altını kapattıktan sonra soğumasını bekleyin.
Bir kabın içerisine 3 su bardağı yoğurt, tuz, 4,5 bardak su ekleyerek karıştırın ve ayran haline getirin.
Ayranı, soğumuş yarmanın üzerine ekleyin ve karıştırın.
Not: Dilerseniz beyaz fasulye yerine nohut da kullanabilirsiniz. Ayrıca çorbanın üzeri için zeytinyağı ve nane karışımı yapıp servis esnasında çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc149577
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
354 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
3 su bardağı yoğurt
Tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam dereotu
4 su bardağı su
Buğdayı ve nohudu 8-10 saat önceden ıslatıp kabartın.
Çorbayı pişireceğiniz zaman buğdayları süzüp durulayın ve tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip buğdayları haşlamaya bırakın.
Nohudu da aynı şekilde süzüp ayrı bir tencerede haşlayın.
Buğdayların pişmesine yakın haşlanan nohutları da tencereye ekleyin ve hepsini 5 dakika daha haşlayın.
Tencereyi ocaktan alıp süzdükten sonra soğuması için kenara alın.
Diğer yanda yoğurdu sulandırıp ayran yapın.
Nane ve dereotunu ince ince kıyıp tuzla birlikte ayrana ekleyin.
Soğuyan buğday ve nohudu da ayrana ilave edin.
Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc131944
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2018
947 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı aşurelik buğday (keşkek)
1 su bardağı nohut
Bol miktarda yoğurt
Kuru nane
Taze nane
Tuz
Bir gece önceden buğday ve nohut ayrı kaplarda su ile ıslatılır.
Ertesi gün nohut düdüklüde 15 -20 dk iyice yumuşayana dek pişirilir.
Buğday büyük bir tencerede 30- 40 dk arası yumuşayana kadar pişirilir.
Arada suyu bittikçe sıcak su ekleyin.
İkisi de süzülüp soğutulur. Yoğurt soğuk suyla ayran yapılır.
Çok sulu kıvamlı olmamalı.
İçine dilediğiniz kadar malzeme koyarak bol kuru nane ve tuzu eklenip servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc73548
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı aşurelik buğday
1 kaşık kuru nane
500 gr yoğurt
Yeteri kadar buz
Öncelikle buğdayı güzelce yıkayıp yumuşayana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra soğuyan buğdayı yoğurtla karıştırıp içine tuzunu, nanesini ve buzu atıp arada bir karıştırıyoruz buz eridikçe sulanacaktır.
Kısa URL: https://ml.md/lc41139
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2009
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1. Nohut ve mercimeği akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip ayrı kaplarda haşlayın ve süzgece alın. Pirinci yıkayıp süzün. Dereotu-nu iri iri doğrayın. Pirinç ve dereotunu tencereye alıp üzerine 3 bardak su ekleyin ve orta ateşte 10 dakika pişirin.
2. Pirinç yumuşayınca nohut ve mercimeği ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sarımsağı soyup ezin ve yoğurda ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edip çırpın ve tencereye ilave edip karıştırın. Kıyılmış dereotu ve kırmızı pulbiber serpip soğuk servis yapın.
Fotoğraf "minimor" tarafından gönderildi. 23.09.2018