|
|
SOĞUK ROZBİF |
|
pinpin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26482
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2008
2,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
800 gram sığır kontrfilesi,
tuz,
2,5 çorba kaşığı margarin.
Hazırlanışı:
Pişireceğiniz eti, içine alabilecek bir kaba iki buçuk çorba kaşığı margarin koyarak, kuvvetli ateşte kızdırın. Sonra bu yağa üstü ovalanmak suretiyle tuzlanmış iki buçuk, üç parmak kalınlığındaki kontrfile tarafından sığır etini koyarak, etin önce bir, sonra diğer tarafını iyice kızartın. Sonra eti kabıyla birlikte ısı alttan verilmiş çok kızgın fırına sürerek 10-15 dakika bir tarafı, 10-15 dakika bir tarafı olmak üzere eti 20-30 dakika pişirin. Yağdan çıkartarak bir tabak içinde soğumaya bırakın. Soğuyunca etin etrafındaki siyah ve yanmış tarafları tıraş edercesine kesmek suretiyle çıkartın ve eti enliliğine doğru, ince dilimlere kestikten sonra tabağa yerleştirin ve servis yapın.
|
Rozbif (Soğuk) |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73015
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg rozbif (dışı yağlı)
2 diş sarımsak
2-3 tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz tuz
Rozbifin üst kısmından baklava biçimi keserek küçük yarıklar açın. Dövülmüş sarımsak, karabiber, tuz ve zeytinyağı karışımını rozbife sürün.
250 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kızartın. Alüminyum folyoya sarıp bekletin. Servis yapılacağı zaman dilimler halinde kesin.
|
|
SOĞUK ROZBİF Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|