1 demet maydanoz (birkaç yaprağı süsleme için ayrılmış)
1 soğan (4'e bölünmüş)
3 iri salatalık (kabukları soyulup, her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranmış)
Yarım su bardağı krema
35 cl. yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı köri
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı beyazbiber
3-5 damla acıbiber sosu
1 su bardağı tuzsuz esmer et (ya da tavuk) suyu
Maydanozu blendır kabına koyup, karıştırın. Soğanlar ve salatalıkları ekleyip, salatalıkları iyice doğranıncaya kadar (ama püre haline gelmemelidirler) karıştırın (ya da bu işlemler yerine, maydanozları ince kıyıp, soğan ve salatalıkları rendeledikten sonra, bir kâsede iyice karıştırın).
Bir çorba kâsesine krema, 1/4 litre (1 su bardağı) su, yoğurdun 1 su bardağı, köri, tuz, beyazbiber ve acıbiber sosunu koyup, iyice karıştırın. Blendır kabındaki salatalıklı karışımı ve tavuk suyunu ekleyip, kâseyi buzdolabına kaldırarak, çorbayı en az 1 saat soğutun. Kâseyi buzdolabından alıp, soğutulmuş 6 çorba tabağına bölüştürdükten sonra, her tabağı kalan yoğurt ve ayırdığınız maydanoz yapraklarıyla süsleyerek, servis yapın.
Not: Bu çorba bir gün önceden hazırlanıp, buzdolabında bekletilirse, çok daha lezzetli olur.
|